BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergide 17.5 milyar liralık kaçak----

Vergide 17.5 milyar liralık kaçak

Vergide 17.5 milyar liralık kaçak
27 Mart 2024 - 17:07 www.finansgundem.com

Ülke genelinde 237 bin vergi incelemesi yapan vergi müfettişleri 17,5 milyar liralık kayıp ve kaçak yakaladı. Mükelleflere 37 milyarlık ceza faturası çıktı. Vergi incelemelerinin ağırlıklı olarak akaryakıt ve demir çelik sektöründe yoğunlaştı.

Vergi Müfettişleri Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen iftarda bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler bir araya geldi. İftara vergi müfettişlerinin bağlı olduğu Vergi Denetim Kurulu’nun başkan ve başkan yardımcıları ile daire başkanları, Hazine ve Maliye Bakanlığı genel müdür ve genel müdür yardımcıları, gelir idaresi grup başkanları, sivil toplumla ilişkiler il müdürlüğü, yeminli mali müşavirler odası, akademisyenler ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

Sözcü'den Erdoğan süzer'in haberine göre, kara para aklama ve terörizmin finansmanı alanındaki incelemeleriyle vergi kaçakçılığının engellenmesinde kritik rol oynayan vergi müfettişleri son dönemde özellikle influencer incelemeleri, haksız rekabet, stokçuluk ve kara para aklama gibi özellikli konulara yoğunlaştı.

Vergi müfettişlerinin 2023 yılında yaptığı incelemeler sonucunda 17 milyar 452 milyon liralık vergi kaçağı yakalandı. Son bir yılda 60 bin 242 mükellefi incelemeye alan Vergi Denetim Kurulu 236 bin 797 adet vergi incelemesi gerçekleştirdi.

Beyan edilmeyen ya da çeşitli yöntemlerle Maliye’den gizlenen yaklaşık 17.5 milyar liralık vergiyi yakalayan vergi müfettişleri, gelirlerini eksik bildiren mükelleflere 37 milyar 220 milyon lira ceza kesilmesi için rapor sundu. Devasa vergi kaybının yakalandığı 2023 yılındaki vergi incelemelerinin ağırlıklı olarak akaryakıt ve demir çelik sektöründe yoğunlaştığı öğrenildi.

SASA’nın patronundan “Yüzde 1 Servet Vergisi” önerisi

 

Bakan Şimşek: KDV ve gelir vergisini artırmayacağız

 

Temettü (kâr payı) Geliri Olanlarda Vergi Beyanı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)