BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergi Kanunu Teklifi’nde değişiklik----

Vergi Kanunu Teklifi’nde değişiklik

Vergi Kanunu Teklifi’nde değişiklik
13 Ekim 2021 - 20:55 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu'nda, Vergi Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifinde AKP milletvekillerinin önergesi ile değişikliğe gidildi. Beyanname tarihlerinde değişiklik öngören 4'üncü madde tekliften çıkarıldı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da 64 maddelik Vergi Usulü ve Bazı Kanunlarda değişiklik öngören teklifin görüşmeleri devam ederken, AKP’li milletvekillerinin verdiği değişiklik önergesi ile 4’üncü madde teklif metninden çıkarıldı. Böylece, beyanname tarihlerinde yapılan değişiklikten vazgeçildi.

SEKTÖRÜN TEPKİSİNE NEDEN OLMUŞTU

İktidar ve muhalefet arasındaki görüşmelerin ardından değişikliğe gidildi. Sektörün tepkisine neden olan, gelir ve kurumlar vergisinde beyanname tarihlerinin bir ay öne çekilmesine ilişkin düzenlemeler teklif metninden çıkarıldı.

Önergelerin gerekçesinde, gelir vergisi beyannamelerinin mart, kurumlar vergisi beyannamelerinin de nisan ayında verilmesi yolundaki yerleşik uygulamalar doğrultusunda başka yasalarda da düzenlemeler olduğuna işaret edildi.

KARMAŞAYA NEDEN OLACAK İTİRAZLARI DİKKATE ALINDI

Tarihlerin vergi usül yasasında bir ay geri çekilmesinin, bu düzenlemelerle çelişeceği ve karmaşaya neden olacağı yolundaki itirazlar dikkate alındı.

Ayrıca, birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarım işlerinin vergilendirilmesinde yaşanacak karmaşanın da önleneceği bildirildi.

900 bine yakın esnafı ilgilendiren vergi kanunları teklifi Meclis'te

 

Küçük esnafa vergi muafiyeti, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk14 Ekim 2021 09:33

    İktidar ve yandaşlarının söylediklerini kelime kelime vererek a Kanal a rakip olabilirsin.

  • BORSACI13 Ekim 2021 22:05

    halkımız vergi kaçırmakta uzman devletimizde borç erteleme,öteleme af  konusunda uzman olunca durum vahim ödemeyene yaptırım cezaevi yok yani ülkede işler çıgırından çıkmış dolar uçuyor mafya vari işlere döneriz diye korkuyorum çünkü yönetenler süpermiş gibi hep övünüyor oysaki külliyen kötü.

  • VERGİCİ13 Ekim 2021 21:14

    VERGİ KANUNLARINDAN SANKI HALK ANLIYOR? YMM LER BİLE ANLAMIYOR