BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVenedik'e giriş 5 euro----

Venedik'e giriş 5 euro

Venedik'e giriş 5 euro
25 Nisan 2024 - 10:44 www.finansgundem.com

Venedik, tarihi yapının bozulmasını ve ziyaretçi akınlarını engellemek için şehre günübirlik girişler için 5 euro giriş ücreti alacak. Vatandaşlar ise bu durumun şehri 'tema parkına' dönüştürdüğüne ilişkin yorumlarda bulunarak eleştirdi.

İtalya'nın turistik kentlerinden Venedik'i aşırı turizmden korumak için düzenlenen uygulama kapsamında şehri günübirlik ziyaret edecek turistlerden alınacak 5 euro uygulaması başladı.

Venedikliler, şehre gelen turistlerden giriş ücreti alınmaya başlamasına tepki gösterirken, bu uygulamayı şehri bir "tema parkına" dönüştürmekle suçladı.

Venedik ilk büyük şehir oldu

Venedik dünyada böyle bir planı yürürlüğe koyan ilk büyük şehir. Yürürlüğe giren 5 euroluk ücret, Unesco dünya miras altındaki şehri aşırı turizmden korumayı amaçlıyor, Belediye Başkanı Luigi Brugnaro'ya göre ise bu uygulama şehri "yaşanabilir" hale getirmeyi amaçlıyor.

Ancak çok sayıda bölge sakini ve dernekler, ücretin sorunu çözmek için hiçbir işe yaramayacağını öne sürerek bugün protesto düzenlemeyi planlıyor.

"Bu Venedik için kötü bir imaj"

Bölge sakinlerinden oluşan bir grup olan Venessia.com'un yöneticisi Matteo Secchi, "Size neredeyse tüm şehrin buna karşı olduğunu söyleyebilirim. Bir şehre giriş ücreti koyamazsınız; tek yaptıkları burayı bir tema parkına dönüştürmek. Bu Venedik için kötü bir imaj... Yani şaka mı yapıyoruz?" ifadelerini kullandı.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, şehre giriş ücreti uygulaması sadece belirli günlerde ve özellikle yoğun turistik sezonlarda uygulanacağını söyledi.

Yalnızca Venedik'in tarihi merkezine erişim için gerekli olan giriş ücreti, internet üzerinden ödenebilecek, deneme aşamasının bir parçası olarak Perşembe gününden 14 Temmuz'a kadar çoğunlukla hafta sonları olmak üzere 29 yoğun günde geçerli olacak.

Turist olmayan kişiler muaf olacak

Uygulamadan bölge sakinleri, işe gidip gelenler, öğrenciler ve 14 yaşın altındaki çocuklar ile gece konaklayan turistler muaf tutulacak.

Venedik konseyi, İtalya'da ulusal bayram olan 25 Nisan için 5 bin 500 kişinin bilet rezervasyonu yaptığını ve ilk günden 27 bin 500 Euro gelir elde ettiklerini açıkladı. Diğer yandan bileti olmayanlar 50 ila 300 avro arasında para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Tarihi Anzak Koyu'nda geleneksel Şafak Ayi'ni yapıldı

 

İranlı rap şarkıcısı yeniden idama mahkum edildi

 

Sosyal medya fenomeninin ölümünde korkunç iddia!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)