BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVaryantlara uyumlu korona virüs aşılarına yeşil ışık----

Varyantlara uyumlu korona virüs aşılarına yeşil ışık

Varyantlara uyumlu korona virüs aşılarına yeşil ışık
01 Eylül 2022 - 16:59 www.finansgundem.com

EMA, Moderna ve Pfizer-BioNTech tarafından varyantlara uyumlu şekilde geliştirilen korona virüs aşılarının AB içinde kullanılabileceğine karar verdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Kurumu (EMA), takviye dozu olarak kullanılabilecek aşıların 12 yaş ve üzerindeki kişilerin "Omikron BA.1" varyantına karşı korunması amacıyla kullanılabileceğini açıkladı.

Açıklamada, mRNA teknolojisiyle geliştirilmiş ve virüslere adapte edilmiş aşıların Kovid-19 hastalığına karşı daha geniş koruma sağladığı, Moderna ve Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen yeni aşıların BA.1 varyantına karşı önceki aşılardan daha etkili bağışıklık tepkisi sağlayabildiği bilgisi paylaşıldı.

Yan etkiler önceki aşılarla benzerlik gösteriyor

Aşıların yan etkilerinin de önceki orijinal aşılarla benzerlik gösterdiği ve kısa sürede ortadan kalktığı ifade edildi.

Her iki firmanın orijinal Kovid-19 aşılarının da hala hastalığı ağır geçirmeyi, hastaneye kaldırılmayı ve ölümleri engellemede etkili olduğu, bunların özellikle ilk kez aşılanacaklar için aşı kampanyalarında kullanılmaya devam edeceği vurgulandı.

EMA başka aşıları incelemeye devam ediyor

EMA'nın ayrıca Omikron BA.4 ve BA.5 gibi diğer varyantlara uyumlu olacak şekilde geliştirilen başka aşılarla ilgili incelemelerinin devam ettiği bilgisi verildi.

EMA'nın aşılarla ilgili kararları AB komisyonu için tavsiye niteliği taşıyor. Aşıların AB içinde kullanımına AB komisyonu onay veriyor. EMA'nın Kovid-19 aşılarıyla ilgili tavsiyeleri bugüne kadar AB Komisyonu tarafından kısa sürede onaylandı.

ABD'den 2 'güncellenmiş Kovid-19 aşısına' onay

 

Çarpıcı korona araştırması: Her 6 saniyede bir çocuk yetim-öksüz kaldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)