BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVan'da 'turuncu' ve 'gri' kategoride 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi----

Van'da 'turuncu' ve 'gri' kategoride 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Van'da 'turuncu' ve 'gri' kategoride 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi
16 Ağustos 2022 - 13:22 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka-32 Operasyonu kapsamında Van'da biri turuncu, biri gri kategoride 2 teröristin öldürüldüğünü, Tendürek Dağı'nın terör unsurlarından tamamen temizlendiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığınca, Jandarma-SİHA destekli "Eren Abluka-32 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Yıldız 2022-217" operasyonunun düzenlendiğini açıkladı.

Çaldıran kırsalında bölücü örgüt mensuplarıyla çıkan silahlı çatışmada 2 teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildiği söylenen açıklamada, "Böylelikle 16 Ağustos itibarıyla Tendürek Dağı bölücü terör örgütü mensuplarından tamamen temizlenmiş oldu" denildi.

Açıklamada, operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Terör Arananlar Listesi'nde "turuncu" kategoride yer alan "Evindar" kod adlı Tuğba Tambahçeci olduğu belirtildi.

Tendürek'teki eylemlerin tümünde vardı

Tambahçeci'nin, Doğubayazıt ilçesi Gökçebudak köyünün Küçük Tepe Tendürek Dağı istikametinde bulunan Karakuş Tepe Üs Bölgesi'ne yönelik 15 Eylül 2016'daki saldırı olayına katıldığı tespit edildi.

2017'de Doğubayazıt-Çaldıran kara yolu Yılanlı Tepe Üs Bölgesi'ne yakın mesafeye yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 1 personelin şehit edildiği ve 2 personelin yaralandığı eyleme de katılan Tambahçeci'nin, 2016'dan itibaren Tendürek Dağı bölgesinde yapılan eylemlerin tümüne katıldığı belirlendi.

Etkisiz hale getirilen "gri" kategorideki teröristin ise "Eylem" kod adlı Devlet Taşir olduğu saptandı.

Bölge terörden arındırıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan, "Tendürek tertemiz. Ülkemize ve milletimize güzel bir haberimiz var. Kahraman evlatlarımız Eren Abluka-32 Operasyonu'nda bir terör yuvasındaki son 2 teröristi daha etkisiz hale getirerek, tamamen temizledi. Bir turuncu ve bir gri terörist daha sarı torbada" açıklamasını yaptı.

KKTC'den Kıbrıs Rum kesimine PKK tepkisi

 

MİT'ten PKK/YPG'ye üst düzey darbe

 

Tatar'dan Rum kesimine PKK tepkisi

 

Pençe-Kilit bölgesinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

 

Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 8 şüpheli yakalandı

 

Irak'ın kuzeyinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)