BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Vali talimat verdi: 'Hepsini görevden alın!'----

Vali talimat verdi: 'Hepsini görevden alın!'

 Vali talimat verdi: 'Hepsini görevden alın!'
10 Kasım 2018 - 11:18 www.finansgundem.com

Konya’da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende yaşanan gecikme nedeniyle İstiklal Marşı, 09.05’te çalan sirenler eşliğinde saygı duruşuyla birlikte okundu.

Atatürk’ün vefatının 80’inci yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtında düzenlenen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende çelenk konulmasıyla başladı. Saatler 09.05’e az bir süre kalınca Vali Cüneyit Orhan Toprak, görevlilere İstiklal Marşı’nın okunması gerektiği uyarısında bulundu. Ancak uyarıya rağmen okunmadı. Saat 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Vali Toprak da görevlilere ’İstiklal Marşı’na geçin’ diye tepki gösterdi. Gecikme nedeniyle sirenler eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Tören sonrası Vali Toprak, sorumlu müdüre, gecikmenin yaşanmasına tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, "Töreni düzenleyici, hepsini görevden alın. Vali’ye tören yönettiriyorlar" diye talimat verdi.

Vali Toprak, anıtta düzenlenen törenin ardından Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenecek programa geçerken de yanında bulunan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ile yaptığı sohbette, görevlileri 3-4 kez müdahale etmesine rağmen İstiklal Marşı’nın okunmadığını anlattı.

Devlet Tiyatrosu’nda düzenlene tören, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatan oratoryo sunulmasıyla devam etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alanyalı11 Kasım 2018 06:43

    Komik bi durum. Önce zaten siren, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı söylenir.. Vali şaşırmış heralde..

  • varandaş11 Kasım 2018 06:21

    helal olsun

  • DOĞAN KARADAĞ11 Kasım 2018 01:43

    BU İŞLERDE ART NİYET VAR DİYORLAR YA İŞTE ART NİYETİN İSPATI YUKARIDA FOTOĞRAFI OLAN VALİ GÖREVİNDEKİ ŞAHSİYET KONYA DA DURUMU RESMEN TESCİLLEMİŞ VE BİR DE BİLMEMEK AYIP DEĞİL SORUP DA ÖĞRENMEMEK AYIP DEMEK GELİYOR İÇİMDEN ....

  • nermin11 Kasım 2018 01:21

    Vali Bey hayatında ilk defa saygı duruşunda bulunmuş.. Kusuruna bakmayın.diyecem ama...İlkokuldan başlayıp lise bitene kadar her sene saygı duruşunda bulunduk ve açık alanda isek halen de 9.05 geçe sirenler çalındığında bulunmaya devam ediyoruz.. Valimiz herhalde hiç okula gitmemiş.Okullarda saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunur.. Bu kadar köpürüp medyalık olana kadar keşke sebebini sorsaydı öğrenmiş olurdu...

  • haberi anlamadım10 Kasım 2018 23:20

    önce siren sesi 2 dk çalıyor 09:05... siren biter bitmez istiklal marşı başlıyor. asılı bayrak yavaş yavaş marş bitiminde de yarıya iniyor, öyle kalıyor. görevli kişide güneş batımında törensiz olarak bayrağı en tepeye çekiyor... burada vali ne demek istemiş, ne demiş kafam karıştı.Anlamadım hiç bişe.

  • ALAATTİN CAMGÖZ10 Kasım 2018 22:42

    kasti olarak bir kusur varsa araştırılsın ve görevden alınsın.çünkü devlet alibaba nın çiftiliği değil.herkes ekmeğine sağı göstermeli ve korkmalı laiki ile görevini yapmalı vatandaşa hizmet etmelidir.eğer saygısı yoksa istifa etmeli nerede çalışacaksa çalışmalıdır.devlet daireleri özel şirketler gibi hizmet vermelidir.valiyi destekliyorum.

  • Silikon valisi10 Kasım 2018 21:53

    Önce iki dakikalık saygı duruşu yapılır, bayrak yarıya indirilir. Siren sesleri kesildikten son İstiklal Marşı okunur. Bunu bilmemek için demekki vali olmak gerekir. Öğretmen olsa bilirdi. Neyse ki Yalova'ya vali olmamış. Bakalım kırdığı pot yüzünden vali görevinden alınacak mı?

  • vatandaş10 Kasım 2018 21:45

    kasıt varsa görevden al Sayın Vali, Ama bu personel işi bilmiyorsa iş öğretilmemişse sen istifa et.

  • vali bilmiyor10 Kasım 2018 17:15

    09.05 de siren çalıp 2 dk boyunca süren siren bitiminde marş okunur . yönetmelik böyle sanırım

  • Hasan aydın10 Kasım 2018 16:40

    Vali mi diktatör mü?

  • Kayra10 Kasım 2018 15:42

    Kimin torpiliyle gelmiş göreve? Onu da görevden alin