BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVali Mutlu'dan flaş 'Gezi' açıklaması!----

Vali Mutlu'dan flaş 'Gezi' açıklaması!

Vali Mutlu'dan flaş 'Gezi' açıklaması!
11 Haziran 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

Vali Hüseyin Avni Mutlu Taksim müdahalesi sonrası flaş açıklamalarda bulundu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'na yapılan müdahaleyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Vali Mutlu, "Çalışma tamamlanmıştır. Gezi Parkına müdahale olmayacağını tekrar ifade etmek istiyorum." dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bu sabah erken saatlerde Taksim'de yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Valilik binasında düzenlenen toplantıya Vali Mutlu ile birlikte İstanbul emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul İl Jandarma Komutanı Mehmet Artar'da katıldı. Vali Mutlu, Taksim'deki Atatürk Heykeli  ve AKM üzerinde asılı olan pankart, döviz, resim ve bunun benzeri materyallerin kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaca matuf olmak üzere emniyet birimleri tarafından bir çalışma gerçekleştirildiğini belirtti.
Gezi Parkı eylemcilerine teşekkür eden Vali Mutlu eylemcilere ılımlı mesajlar verdi.
Kapımız herekese açık diyen Mutlu, ''Gezi Parkı'na gidebiliriz. O gençlerle farklı şekillerde temaslarımızı sürdürüyoruz. Bugün de iyi duruş sergilemişlerdir tekrar teşekkür etmek istiyorum. Kendilerini eylemci gruplardan ayırmışlardır. Polismizin yaptığı çalışmaya katkı sunmuşlardır.Bizim insanımızla bu manada her ortamda görüşmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.'' dedi.
İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları;
GEZİ PARKI'NDAKİ GENÇLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
-Kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara gençlere yönelik herhangi bir müdahele  olmayacağını ifade ettik. Bu çervevede şuana kadar gayretlerimizi yoğun bir şekilde sürdürdük.
-Herkesin gördüğü gibi çok dikkatli şekilde çalışmamızı sürdürdük. Ama bazı grupların çatışmaya girmek istedikleri görüldü. Bu marjinal grupların şu an itibariyle amaçlamış oldukları büyük çaptaki çatışmaya imkan verilmedi. Şuana kadar Taksim'de sakin bir duruş vardır. Sadece Kültür Merkezi ve Atatürk heykelimizin üzerlerine çıkarak kuşatılmaması için bekliyoruz. Bu bekleyişimizi sürdüreceğiz.
-Atatürk heykeli reklam panosuna dönmüştü bu görüntü ülkemizin imajına sıkıntı yaratmaktadır. Bu gerekçelerle Taksim Meyda'nındaki bu görüntüyü gidermek için başlattığımız çalışma bitmiştir.
-Gezi Parkı'nda kalan gençlerin bu tahrik ve sözlere itibar etmemiş olması uyarılarımız doğrultusunda Gezi Parkı'nda çıkmamış olmamalarını anlamlı ve değerli görüyüroruz. Bu tutumlarını takip ettik ve teşekkür ediyoruz.
-Süreç bu şekilde ilerlerse bundan sonraki topla ülkemiz açısından rahatlatıcı bir süreç olacak ülkemizin huzurunu bozmak isteyen marjinal grupların tahriklerini sürdürmesi muhtemel kullandıkları sis bombaları ile polisin aşırı gaz kullandıkları imajı yaratmaya çalışıyorlar.
-Gezi Parkı'nda gençler tahrik edici çabalara fırsat vermediler.
ARACIMIZI YAKMAYA ÇALIŞTILAR
-Çatışmalarda ciddi yaralılar olmamışlardır. Gözaltılarla ilgili bir polis aracımızı yakmaya çalıştılar. O kişlilere karşı gözaltı işlemleri yapılmıştır. İstediğimiz şey asla bir çatışma ortamı değildir.
-Piyasalarda satılan cihazlardır, marjinal gruplar kendi aralarında haberleşmek için telsiz kullanıyorlar. Mücadele ettiğimiz grupların amaçlarının ne olduğu çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Karşımızda benim telsizim, molotofom var diyenlere karşı bir duruşumuz vardır. Bu görüntüler ibretliktir.
ONLARA POLİS DİYENLERE GEREKENLER YAPILACAK
-Uydur uydur yaz diye bir tabir var, sosyal medyada objektif görüşler paylaşanların yayında provakatif olarak kullananlarda vardır. Bu algıyı tersine çevirmek için uydur uydur yaz politikalarına karşı dikkatli olmalıyız. Bu tür acitasyonlara girebilecek tek bir kamu görevlisine izin verilmeyecek.
- Bu elinde telsiz elinde silah görüntüsü olan bunları polis diye adlandıranlara gerekeni yapacağız.
-Bizim yaptığımız çalışma tamamen ülkemizin imajını bozan mataryellerden kurtulmaktı. Sadece bu amaçla yapıldı. Herhangi bir belirleyeci tavrı yoktur. Bu konuda herhangi bir kısıtlayıcı duruşumuz yoktur.
GEZİ PARKI'NA GİDECEK Mİ?
-Gezi Parkı'na gidebiliriz. O gençlerle farklı şekillerde temaslarımızı sürdürürüz. Bugünde çok güzel bir duruş sergiledilir. Kendilerini bütün eylemci gruplardan ayırmışlardır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)