BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank tahvil ihracını artırdı----

Vakıfbank tahvil ihracını artırdı

Vakıfbank tahvil ihracını artırdı
14 Aralık 2012 - 11:55 www.finansgundem.com

Vakıfbank tahvil ihracını 915 milyon dolara çıkardı

VakıfBank, kasım ayında gerçekleştirdiği 10 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarındaki "sermaye benzeri tahvil" ihracına ek olarak, aynı vadede ilave 400 milyon dolar tutarında tahvil ihraç etti. Banka, böylece 15 milyon dolar getiri miktarı ile birlikte toplam 915 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirmiş oldu.
Tahvillerin %63'ü Avrupa, %30'u ABD, %7'si ise Asya ve Ortadoğu'ya ihraç edilirken, %78'i aktif yönetim şirketlerine, %15'i özel bankacılık müşterilerine ve %7'si bankalara dağıtıldı.
58 yıllık birikimiyle Türkiye'nin en köklü bankaları arasında yer alan VakıfBank, gerçekleştirdiği tahvil ihraçlarıyla ülke ekonomisine katkısını sürdürüyor. Bu yılın kasım ayında 10 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihraç ederek, Türkiye'nin yurt dışı yatırımcılara yönelik sermaye benzeri tahvil ihraç eden ilk kamu bankası olan VakıfBank, yeni tahvil ihracı ve getiri miktarıyla, bu rakamı 915 milyon dolara çıkardı.
Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere 10 yıl vadeli ve itfa tarihi 1 Kasım 2022 olan ihracın nominal tutarı 400 milyon dolar, getiri oranı %5.50 olarak gerçekleşti. Her 100 dolar nominal değerli tahvilin satış fiyatının 103.766 dolar üzerinden gerçekleşmesi, ihraçtan elde edilen kaynağın büyüklüğünün 415 milyon dolar olmasını sağladı.
 Tahvillerin %63'ü Avrupa, %30'u ABD, %7'si ise Asya ve Ortadoğu'ya ihraç edilirken, %78'i aktif yönetim şirketlerine, %15'i özel bankacılık müşterilerine ve %7'si bankalara dağıtıldı.
 VakıfBank'ın roadshow'suz ilk sermaye benzeri tahvil ihracı
 400 milyon dolarlık işlemin VakıfBank açısından roadshow yapılmadan gerçekleştirilen ilk sermaye benzeri tahvil ihracı olması bakımından taşıdığı öneme işaret eden VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, işlemin ilan edildiği aynı gün içerisinde başarı ile fiyatlandığını söyledi. Süleyman Kalkan, "Bu hızlı ve etkin çalışma, Türkiye'nin bankacılık sektörünün ve VakıfBank'ın uluslararası piyasalardaki itibarını, saygınlığını ve yüksek kredibilitesini bir kez daha ispatlamıştır. Önümüzdeki dönemlerde de kaynak yapısını çeşitlendirmek amacı ile yeni ve farklı alternatifleri değerlendirmeye devam edeceğiz" dedi.
915 milyon dolar uzun vadeli yatırım ve proje kredilerinde kullanılacak
Sermaye benzeri tahvil ihracının  ilave komisyon ödemeden gerçekleştirilen bir işlem olduğunun altını çizen Kalkan sözlerine şu şekilde devam etti:
"Yılın son çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz iki adet sermaye benzeri tahvil ihracı ile yurt dışından toplam 915 milyon dolarlık kaynak sağlamış olduk. Bu kaynağı, uzun vadeli yatırım ve proje kredilerinde kullandıracağız. Söz konusu kaynağın, bankamız sermaye yeterlilik rasyosu üzerinde yaklaşık 200 baz puanlık pozitif bir etkisinin olmasını bekliyoruz. Daha da güçlenen sermaye yapımız ve yurt dışından sağlamış olduğumuz uzun vadeli kaynaklarla Türkiye ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin son yıllarda temel makro finansal risklerde sağladığı rahatlama, ülkemizi yurt dışı piyasalarda daha güçlü kılıyor. Bankacılık sektörü de hem kendi güçlü yapısı hem Türkiye ekonomisinin itici gücüyle yurt dışında başarılı işlemlere imza atıyor. Gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçları Türkiye'ye ve bankamıza uluslararası piyasalarda duyulan güveni artırıyor."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)