BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVaka sayıları arttı, 3 ilde karantina----

Vaka sayıları arttı, 3 ilde karantina

Vaka sayıları arttı, 3 ilde karantina
22 Mart 2021 - 02:04 www.finansgundem.com

Çankırı Yapraklı ilçesindeki Kirliakça Köyü, Balıkesir Bigadiç'te Elyapan Mahallesi ve Bilecik Gölpazarı'na bağlı Bostancılar Mahallesi'nde vaka ve temaslı sayısındaki artışlar nedeniyle karantina ilan edildi

Korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artışların ardından 3 ilde karantina ilan edildi. 

Finansgundem.com'un yaptığı derlemeye göre Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Kirliakça Köyündeki vaka artışı İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nu harekete geçirdi. Yapraklı İlçe İlçe Hıfzıssıhha Kurulu  tarafından Kirliakça Köyü için tedbir amaçlı karantina kararı alındı. Kararın ardından köye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

Yapraklı Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Koronavirüs (Covid-19) görülen vakaların artması sebebiyle İlçemiz Kirliakça Köyü, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile 21.03.2021 günü saat 22.00'den itibaren 7 gün süreyle karantinaya alınmış ve köyde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir." denildi.

BİGADİÇ'TE KARANTİNA

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Elyapan Mahallesi, korona virüs vakalarında ve temaslı kişi sayısında artış yaşanması üzerine, Bigadiç İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Jandarma ekipleri, mahallenin giriş ve çıkışlarını barikatla kapattı.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada; “Bigadiç İlçemize bağlı Elyapan Mahallesi'nde koronavirüs vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla belirtilen mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 20.03.2021 Cumartesi günü saat 24.00'den itibaren karantina altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

BİLECİK VALİSİ'NDEN UYARI

Finansgundem.com'a ulaşan haberlere göre karantina kararı alınan bir diğer il de Bilecik oldu. Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı İncirli köyü Bostancılar Mahallesi, artan korona virüs vakalarının ardından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Gölpazarı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Efecan Şahin başkanlığında toplandı. Kurul, artan vakaların ardından İncirliği köyüne bağlı 12 haneli Bostancılar Mahallesi’nde karantina uygulanmasına karar verdi. 

Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise artan korona virüs vakalarının ardından sosyal medya hesaplarından ev ziyaretleriyle ilgili uyarılarda bulundu. Vali Şentürk, "Kıymetli Bilecikli hemşehrilerimiz, iki defa tedbirlerle kontrol altına aldığımız korona virüs vakaları tekrar yükselişe geçti. Kontrollü normalleşme sürecini yeniden kapanma sürecine dönüştürmeyelim. Eş-dost, aile, akraba ziyaretleri, ev ziyaretleri, çevre illere veya bu illerden ziyaretler, parklarda bir araya gelmeler, öne çıkan bulaşı nedenleri olarak görülmekte olup, her ortamda, gereken tedbiri elden bırakamayız. Maske, mesafe, temizlik hususunda hepimiz tedbirli olmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

Uğur Şahin: Yaz aylarında karantinalar kalkacak

 

Trabzon'da 5 öğretmen hayatını kaybetti, 11 okul karantinada

 

Fransa'da kapsamlı karantina

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)