BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzun yol sürücülerinin maaşı pilotları yakalıyor----

Uzun yol sürücülerinin maaşı pilotları yakalıyor

Uzun yol sürücülerinin maaşı pilotları yakalıyor
01 Temmuz 2023 - 13:11 www.finansgundem.com

Rusya'da uzun yol şoförü açığı sektör açısından ciddi bir problem olmaya devam ediyor. Yapılan araştırmada yakında şoför maaşlarının pilot ya da bilişimci maaşlarını yakalama ihtimalinin bulunduğu dikkat çekti.

Rusya'da ulaştırma ve lojistik sektörü yeterli sayıda kurye ve satış müdürü bulmakta güçlük çekiyor. İnsan kaynakları servisi HeadHunter'ın Marşal ile ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırma, yılın ilk beş ayında bu iki kategoride personel talebinin ciddi oranda arttığını ortaya koydu.

Bu süre boyunca servis üzerinde yayınlanan kurye aranıyor ilanlarının sayısı ortalama 3 bin 600 oldu. Satış ve lojistik müdürü işe almak için verilen ilan sayısı da sırasıyla 2 bin ve 1600 olarak açıklandı.

Araştırmayı haberleştiren Lenta portalı, uzun yol şoförü açığının da sektör açısından ciddi bir problem olmaya devam ettiğini yazıyor. Şirketler her ay 5 bin civarında uzun yol şoförü arıyor.

Araştırmanın yazarlarından Mihail Belousov, sektördeki personel açığının bir süre sonra perakende sektörünü etkilemeye başlayacağı uyarısında bulundu. Belousov'a göre ilk etkilenecek firmalar Magnit, Ozon ve Wildberries olacak.

Uzman, ayrıca yakında şoför maaşlarının pilot ya da bilişimci maaşlarını yakalama ihtimali bulunduğuna dikkat çekti.(Türkrus)

Rus KOBİ'lerin ihracatında Türkiye ilk sıralarda

 

TIR şoförlüğü tarih oluyor: Sürücüsüz testler başladı!

 

Uber CEO'su şoför oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)