BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzman tavsiyesi: Eris varyantına karşı koruyucu gıdalar...----

Uzman tavsiyesi: Eris varyantına karşı koruyucu gıdalar...

Uzman tavsiyesi: Eris varyantına karşı koruyucu gıdalar...
29 Eylül 2023 - 14:46 www.finansgundem.com

Son günlerde dünya genelinde artan endişe verici Eris varyantıyla mücadelede bağışıklığımızı güçlendirmek için nelere dikkat etmemiz gerektiğini Diyetisyen Gizem Güneş anlattı.


Tüm dünyada sessizce yayılmaya başlayan ve çeşitli belirtilerle etkisini gösteren Eris varyantına karşı etkili gıdalara ilişkin bilgi veren Diyetisyen Gizem Güneş, sarımsak ve yoğurt gibi besinlerin, virüse kalkan olabileceğinin altını çizdi.

Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir korona virüs çeşidi Eris varyantı tüm dünya da hızla yayılıyor. Yakın zamanda bizim ülkemizde de tespit edildi.

Bu virüslerle nasıl başa çakacağız, bu virüslerle bağışıklığımızı güçlendirmemiz lazım biliyorsunuz. Bağışıklığımızı güçlendirmek için hangi besinlerden faydalanabiliriz bugün biraz onlardan bahsedeceğiz.

Öncelikle turunçgiller önem taşıyor. C vitamini açısından oldukça yüksek. Portakal mandalina gibi besinleri sofranızdan eksik etmiyoruz. Ispanak roka gibi A, C vitamini yüksek lif başkanından yüksek besinleri sofralarımız ekliyoruz.

Tüm bunların yanında sarımsak anti bakteriyel hemde antiviral olduğu için bağışıklığı güçlendirecek etkisi var. Yemeklerimize mutlaka sarımsak takviyesi yapmamız gerekiyor. Zencefil bağışık güçlendirme de çok önemli. Zencefili de sofralarınıza ekleyebilirsiniz.

Sofralarınızın vazgeçilmesi yoğurt, yoğurt çok probiyotik kaynağı bağırsaklarımızın güçlenmesi demek, bir yerde bağışıklığımızın güçlenmesi demek. O yüzden yoğurdu da sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Bu besinler dengeli diyetin parçası olduğu zaman bağışıklığımızı güçlendirebilir ürünleri eklenmesi yeterli gelmeyecektir. Sağlıklı bir beslenme programını oluşturmamız sağlıklı yaşama bu besinleri de ekleyerek öğünlerimizi zenginleştirmemiz gerekiyor."

ERIS VARYANTI NEDİR?

Eris varyantı veya eris virüsü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından takip edilmesi gerektiği bildirilen ve omikron belirtileri ile benzerlik gösteren Kovid 19'un mutasyonu uğramış versiyonu olarak ifade ediliyor.

İngiliz bilim insanları Eris'in en yaygın semptomlarını açıkladı. Eris, Omikron'un bir alt varyantıdır, bu nedenle semptomlar diğer varyantlarınkine benzer.

Zoe Sağlık Çalışmasına göre Eris varyantında görülen en yaygın 10 semptom şöyle:

Boğaz ağrısı
Burun akıntısı
Tıkalı bir burun
Hapşırma
Balgamsız öksürük

Baş ağrısı
Balgamlı öksürük
Boğuk bir ses
Kas ağrıları
Koku almada değişiklik

Bakan Koca yanıtladı: Eris varyantı için toplu aşılama olacak mı?

 

Uzman uyarısı: Yeni varyant 'Pirola' Türkiye'yi tehdit ediyor!

 

DSÖ yanıtladı: Mevcut aşılar yeni varyantlara karşı ne kadar etkili?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)