BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzaktan eğitimde odaklanma sorununa çözümler----

Uzaktan eğitimde odaklanma sorununa çözümler

Uzaktan eğitimde odaklanma sorununa çözümler
03 Ocak 2021 - 19:00 www.finansgundem.com

Uzaktan eğitimde öğrenciler günde 7-8 saat ders işliyor. Zaman zaman ders esnasında ilgileri başta telefon ve televizyon olmak üzere başka yönlere kayabiliyor. Çocukların derslerden uzaklaşmaması için onlara duygusal alan tanınması tavsiye ediliyor.

Saatlerce sandalye üzerinde hareketsiz kalıyor. Günün neredeyse yarısını uzaktan eğitim için ekran karşısında geçiriyorlar.

Derslerden sıkılan öğrencilerin zaman zaman dikkati dağılıyor. Kendilerine kaçış yöntemleri arıyorlar. Uzmanlara göre, öğrencilerin dikkat sürelerinin kısalması normal. Derslere ilgiyi artırmanın ise birçok yolu var.

'Ders arasında oyun oynanabilir'

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldız, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Küçük molalar işe yarayabilir. Buralarda eğlenceli etkinlikler olabilir. Yine dijital platformları kullanarak oyunlar oynanabilir" dedi.

'Sürekli ders baskısı olmamalı'

Çocuklara, derse odaklanmaları için sık sık baskı yapmanın ise yanlış bir yöntem olduğunu ekleyen Yıldız şunları söyledi:

"Duygusal ihtiyaçlarını karşılamazsak ve sadece onların gün boyunca uzaktan eğitimin akademik yanı ile ilgilenmelerini istersek bunun sonunda motivasyon kaybı yaşayacaklardır."

Uzmanlar, motivasyonları düşen çocukların öğrenme becerilerinin de azalacağını söylüyor.

Bakan Selçuk: Salgın bitecek

 

Koca: Teşekkür ederim

 

Evden eğitim ve çalışma satışları artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)