BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUzaktan çalışan bankacılara vergi uyarısı----

Uzaktan çalışan bankacılara vergi uyarısı

Uzaktan çalışan bankacılara vergi uyarısı
12 Ekim 2020 - 10:03 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde yazlıklarından çalışan bankacılar büyük bir vergi borcuyla karşılaşabilir. Bankalar çalışanlarını geri çağırıyor.

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin başkenti Londra’nın en büyük bankaları, pandemi sürecinde Akdeniz kıyılarındaki yazlıklarından çalışan bankacılarını, dolgun vergi borçları konusunda uyardı. Bazı büyük ABD ve Avrupa bankaları, korona virüs nedeniyle binlerce kilometre uzaktan çalışan yüzlerce bankacı konusunda daha sert bir tavır izleyeceklerini doğruladı. Çalışanlar ya ailelerine daha yakın olmak için ya da karantina önlemlerinin ortadan kalkmasını daha  ferah yazlık evlerinde beklemek için uzaklaşmıştı. İnsanların İngiltere’ye dönmesi konusundaki baskıların temel nedeni, başka bir ülkede uzun süreli çalışanlarının olmasından kaynaklanan vergi ve yönetmelikten doğacak sonuçlardan duyulan endişe.

Bazı bankalar çalışanlarını, ofise gelmelerine gerek olmasa da, İngiltere’ye geri çağırdı. Muhasebe şirketi Mazars’tan Renáta Ardous, ülke değiştiren çalışanların, çalıştıkları ülkede bir “sabit işyeri” olduğunun varsayıldığını ve bunun da işvereni ve çalışanı, o ülkede vergi vermeye mecbur bırakabileceğini söyledi. Eğer bir çalışan başka bir ülkede “sabit işyerine” sahipse, işverenin aynı zamanda “ilgili uyum adımlarını atması ve doğru miktarda kar tahsis etmesi gerekiyor” dedi.

Financial Times’ın haberine göre, Citigroup’un üst düzey yöneticisi “çalışanlarımıza geri dönüş çağrısı yapıyoruz” dedi ve ofise gelmeyen çalışanların, istisnai durumlar olmadığı sürece ülkede olmasının beklendiğini söyledi. Citi konuyla ilgili daha fazla yorum yapmayı reddetti.

Pandeminin ilk aylarında yüzlerce çalışanının uzaktan çalışmasına izin veren Credit Suisse de çalışanlarına vergi ve uyum yükümlülükleri kapsamında İngiltere’ye dönüş yapmaları gerektiğini söyledi. Üst düzey yöneticilerden biri, çalışanlarını dönme konusunda baskı altına almaktansa, “vergi yükümlülükleri onlara ait olacak. Bu da genellikle eve dönmelerini emretmekten daha geçerli bir motivasyon” diyerek hatırlatmada bulundu. İsviçre bankası aynı zamanda bahar aylarında bir takip mekanizması devreye soktu ve çalışanlarının dünyanın neresinden sisteme giriş yaptığını görebiliyor. Böylelikle de kurallara uyum sağladıklarından emin olabiliyor.

Deutsche Bank Pandemie başında İngiltere’den ayrılan çalışanlarının büyük bir bölümünün, kalmak için “geçerli bir kişisel nedenleri” olmadığı takdirde ülkeye döndüğünü söyledi. Deutsche aynı zamanda çalışanlarının herhangi bir ek çalışma vergisini kendilerinin karşılaması ve sınırlar kapanırsa diğer konularla kendilerinin ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Goldman Sachs, çalışanlarına dönüş için bir tarih vermemiş olsa da, yaz sonunda çalışanlarının büyük oranda ülkeye döndüğünü söyledi. Ülke dışında kalmak isteyen kişiler için karar “kişisel düzeyde veriliyor ve vergi konuları olduğu kadar, yönetmelikler ve kısıtlamalar da göz önünde bulunduruluyor.

Ülke dışından çalışmak isteyen çalışanlarına kolaylık sağlayan bir yaklaşımı olduğunu söyleyen bir başka ABD bankası da, çalışanlarına ülke dışında olmanın “belki de farkında olmadıkları sonuçlarını” hatırlatıyor. FCA’nın pozisyonunu yakından takip eden bir kişi, düzenleyicilerin “uluslararası şirketlerin İngiltere’de fiziki bir varlığının olmasını beklediğini ve çalışanlarının da İngiltere’de bulunması gerektiğini” söyledi.

Uzaktan eğitim ve çalışma bilgisayar satışlarını patlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)