BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUygur Türklerine yapılan zulüm belgeleriyle ortaya çıktı----

Uygur Türklerine yapılan zulüm belgeleriyle ortaya çıktı

Uygur Türklerine yapılan zulüm belgeleriyle ortaya çıktı
18 Şubat 2020 - 12:47 www.finansgundem.com

Çin Hükümeti'nin yıllardır Uygur Türklerine karşı uyguladığı sindirme politikası belgeleriyle ortaya çıktı.

Çin’in Sincan bölgesinden sızdırılan belgeler Çin’in gözaltı kamplarında tutulan yüz binlerce Müslüman Uygur Türkü’nün insanlık dışı bir yönetime maruz kaldıklarını gösteriyor. Belgeler insanların ibadetlerinden kimlerle konuştuklarına, nasıl giyindiklerine kadar takip edildiklerini gösteriyor.

BBC’nin ulaştığı 137 sayfalık rapor ve grafiğe göre Uygur Türkleri başörtüsü taktıkları için gözaltına alınabiliyorlar. Kamplara götürülen insanların kamp yetkililerinin insafına bırakılarak serbest bırakılıp bırakılmayacağına bu şekilde karar verilmesi de bir diğer garip uygulama.

Haberde geçen ifadelere göre, “Kamptan ayrılan bazı kişilerin de bilgilerinin ardından "geri getirilmeli" ya da "serbest kalabilir" kararı alındığı görülüyor.”

“Örneğin 598 numaralı grafikte 38 yaşındaki Helçem isimli bir kadının, kamptan çıktıktan yıllar sonra yeniden gözaltına alınması kararı alınmış. Bunun için de tek bir sebep gösterilmiş: Yıllar önce başörtüsü takmıştı.”

Yanlışlıkla tıkladığı bir link yüzünden, pasaport başvurusu yaptığı için ya da potansiyel olarak sadakatsiz olmak Çin Hükümeti'nin Uygur Türklerini gözaltına alması için yeterli.

Aile planlamasından gelecekte hangi alanda çalışacaklarına kadar hayatlarının her alanının merkezî yönetim baskısıyla belirlenen Uygur Türkleri, Çin Hükümeti tarafından uygunsuz görünen bir davranışta bulunduklarında kamplarda tutsak hayatı yaşıyorlar. Bununla birlikte Çin Hükümeti ise "terörle ve radikal dini gruplarla mücadele ettiğini" ifade ederek yaptıklarının doğru olduğunu savunuyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TURAN18 Şubat 2020 15:50

    HÜKÜMETTEN TEK SES YOK ARAP OLSALARDI AVAZI ÇIKTIĞI KADAR BAĞIRLARDI YAZIKLAR OLSUN BU YAPILANLARA GEBERİN TOPUNUZ PİSLİK VARLIKLAR ALLAH BELANIZIDA VERDİ ZATEN HİÇ BİR YEŞ TURAN I ENGELLEYEMEZ

  • Ahmet18 Şubat 2020 15:44

    İnsanlık adına çok şey bitti dünyada maalesef. Artık hangi habere üzüleceğimizi şaşırıyoruz. O kadar çok kötülük varki dünyada , sonu gelsin diyenler çoğalıyor...

  • Mert18 Şubat 2020 13:23

    Insanlık yerlerde surunuyor tabiri yetersiz kaliyor boyle haberler icin