BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUyanık komşu, çözümü buldu----

Uyanık komşu, çözümü buldu

Uyanık komşu, çözümü buldu
08 Nisan 2013 - 17:38 www.finansgundem.com

Yunanistan iflastan kurtulmanın yolunu, Almanya’dan 162 milyar euro savaş tazminatı istemekte buldu

 Yunan gazetesi “To Vima”nın internet sitesi Berlin’in, Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Yunanistan’a verdiği zarar nedeniyle 162 milyar euro tazminat ödemesi gerektiğini yazdı. Bu miktarın 108 milyar Euro’sunun çatışmalarda meydana gelen yıkımları, geriye kalan 54 milyarın ise Yunanistan’ın Nazi Almanyası tarafından vermek zorunda bırakıldığı kredilerden kaynaklandığı açıklandı.
Gazete haberi, Yunanistan Maliye Bakanlığı’na bağlı uzmanlar komitesinin hazırladığı ve gizli kalması gereken bir rapora dayandırıyor. Raporda Yunanistan'ın şimdiye kadar Almanya'dan hiç tazminat almadığı, işgal sebebiyle Almanya'dan alınmak zorunda kalınan borç ile Nazi işgali döneminde yapılan yıkımın tazmin edilmediğinin altı çiziliyor. Merkel hükümeti tazminat ile ilgili henüz bir yorumda bulunmazken, ekonomi çevrelerine göre ödense bile bu miktarın Yunanistan’a krizden çıkış için pek bir faydası dokunmayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)