BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Üstün Alman mühendisliği' tarih mi oldu? ----

'Üstün Alman mühendisliği' tarih mi oldu?

'Üstün Alman mühendisliği' tarih mi oldu?
13 Mart 2021 - 20:08 www.finansgundem.com

Almanya'da yapılan bir köprü açılış töreninde köprü yerine sığmayınca havada asılı kaldı. Disiplin ve mühendislik ile ünlü Almanya'da köprünün üretici firmasının tedarik sorumlusu, "Arazide işler değişti" dedi

Almanya'nın Bavyera eyaletinden geçen Erf nehri üzerine inşa edilecek köprü, yanlış ölçü alındığı için havada asılı kaldı.

Ülkenin güneyindeki Bürgstadt kasabasında 11 Mart'ta düzenlenen açılışa, yeni köprüden karşıya geçmek isteyen anaokulu çocukları başta olmak üzere birçok kasaba sakini katıldı.

Bir vinç yardımıyla havaya kaldırılan köprü, planlanan noktaya doğru indirilirken yapıda bir sorun olduğu anlaşıldı.  

Açılışa katılan vali Thomas Grün, inşaatı izleyen çocuklara dönüp "Köprü sığmıyor" dedi.

Gri alüminyumdan yapılan köprünün uzunluğu doğru ölçülmüş olsa bile, yapının bir tarafındaki direklerden birinin 14,5 santimetre daha uzun yapıldığı fark edildi.

Hata imalat sırasında gözden kaçtığı için sorun ancak 3 ila 5 ton ağırlığındaki köprü, vincin kancasında havada asılıyken anlaşıldı.

Sorunun büyük olmadığını belirten yetkililer, köprünün haftaya hazır olacağını söyledi.

Köprü perşembe günü 270 kilometre uzaklıktaki Engen-Welschingen'den polis araçlarının da katıldığı uzun bir yolculuk sonrası Bürgstadt'a getirilmişti.

2019'da kasabadaki tahta köprünün eskidiği ve başta köprüyü sık kullanan çocuklar olmak üzere herkes için risk yarattığı belirtilmiş, sonrasında yeni bir köprü yapılmasına karar verilmişti.

Üretici şirketin tedarik işlemlerinden sorumlu Werner Glück, firmanın Bürgstadt Erf köprüsü için iki farklı plandan faydalandığını, imalat sürecindeki ölçümlerde bir sorun gözlemlenmediğini fakat  "arazide işlerin değiştiğini" belirtti.

Olay röportaj sonrası ilk kez konuştu!

THY itiraz etti KLM’in ayrıcalığı kalktı

İtalya üçüncü defa kapanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)