BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜst düzey yöneticilere sınırlama----

Üst düzey yöneticilere sınırlama

Üst düzey yöneticilere sınırlama
05 Nisan 2013 - 09:03 www.finansgundem.com

Kamuda görevlendirmenin kuralları yeniden yazıldı… Atamalar ve görev süreleri değişiyor

Hükümet, 657 No’lu Devlet Memurları Kanunu’nda birtakım değişikliklere gidiyor. Yeni yasa ile üst yöneticilerin görev sürelerine sınırlama geliyor. Halen Diyanet İşleri, TÜİK ve Türk Patent Enstitüsü başkanları ile üst kurul başkanları hariç pek çok üst görevde süre sınırı yok. Bu yöneticilerin görevlerinde süre sınırı olmaması, görev değişikliklerini zorlaştırıyor.
İsa Yazar’ın Zaman’daki haberine göre Yeni yasa ile kamudaki üst yöneticilerin görev süreleri 4 yıl ile sınırlandırılıyor. Bu süre mahalli idarelerde ise 5 yıl olacak. Görev süresi dolanlar yeniden atanabilecek. Görev süresi hiçbir şekilde ilgili bakanın görev süresini geçemeyecek. Süresi dolmadan görevden alınanlara kalan süreye ait ücretler ödenecek. Yine yasada yapılacak düzenleme ile kamuda yönetici olmanın şartları kolaylaşırken özel sektörden yönetici atanabilecek. Düzenleme ile daire başkanı ve üstü görevlere özel sektörden doğrudan atama yapılabilecek. Ayrıca Adalet Bakanlığı’nda genel müdür veya müsteşar olabilmek için gerekli olan hakim savcı olma şartı kaldırılacak.
Bu arada merakla beklenen bir gelişme de müşavirlik sisteminde göze çarpıyor. Düzenleme, müşavirlik sistemine neşter vuruyor. Böylece, görevden alınan her yöneticinin müşavir olmasına son verilecek. Yeni sistemle genel müdür ve üstü görevdeyken görevden alınanlar müşavir olabilecek. Daire başkanı ve il müdürü gibi kadrolarda bulunurken görevi sona erenler ise uzman ya da araştırmacı olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)