BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUruguay ve Peru'dan faiz artışı----

Uruguay ve Peru'dan faiz artışı

Uruguay ve Peru'dan faiz artışı
07 Ekim 2022 - 08:00 www.finansgundem.com

Uruguay politika faizi oranını yarım puan artırarak %10.75'e yükseltirken, Peru Merkez Bankası da politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 7'ye çıkardı.

Uruguay Merkez Bankası gösterge faiz oranını %10.75'e yükseltti ve 2022'deki son iki politika toplantısında borçlanma maliyetlerini artırmaya devam etmeyi planladığının sinyalini verdi.

Merkez bankası, iki yıl içinde ilk kez çift hanelerin zirvesindeki enflasyon karşısında üst üste üçüncü toplantıda politika faizi oranını 50 baz puan artırdı.

Peru faizi 20 yılın zirvesine yükseltti

Peru Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 7'ye çıkardı. Son faiz artışıyla birlikte ülkede Faiz 20 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Son dönemde agresif faiz artışı kararı alan merkez bankaları arasına Peru da katıldı.

Peru Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 7 seviyesine yükseltti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de bu yöndeydi.

Son yapılan faiz artışıyla birlikte ülkede politika faizi 20 yılın zirvesine çıktı. Aynı zamanda son artışla birlikte sıkılaşma süreci de 15. ayına yükseldi. Peru bu sıkılaşma süreci ile dünyanın en uzun sıkılaşmasına imza atan ülkelerinden biri oldu.

Peru Merkez Bankası'nın karar metninde bankanın enflasyon dinamiklerine karşı hassas olduğu mesajı verilirken, enflasyonun hedef aralığına gelmesi için gereken her adımın atılacağı kaydedildi.

Geçen ay ülkede enflasyon yüzde 8,5 ile Peru Merkez Bankası'nın hedefi olan yüzde 2'lik seviyeyi dörde katlamıştı.

Uruguay Merkez Bankası faiz artırdı

 

Uruguay Merkez Bankası faiz artırımını sürdürdü

 

Peru Merkez Bankası da faiz artırdı

 

Peru Merkez Bankası faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)