BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜnlü yatırımcı Ray Dalio altına dikkat çekti----

Ünlü yatırımcı Ray Dalio altına dikkat çekti

Ünlü yatırımcı Ray Dalio altına dikkat çekti
18 Temmuz 2019 - 12:30 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater Associates'in kurucusu Ray Dalio piyasalarda köklü bir değişimin yaşanacağını söyledi ve altına dikkat çekti.

FINANSGUNDEM.COM

Dünyanın en büyük hedge fonu, Bridgewater Associates'in kurucusu olan ünlü yatırımcı Ray Dalio, paylaştığı LinkedIn gönderisinde piyasalarda köklü bir paradigma değişikliği yaşanacağını söyledi. Yatırımcıların hisse senetlerine ve bono gibi varlıklara itildiğini ve sonuç olarak, yaşanacak paradigma değişikliğiyle bu varlıkların getirilerinin azalacağını belirtti

“Bunların getirisi olan yatırımlar olduğunu düşünmüyorum. En iyi varlıklar paranın değerinin düşürüldüğü, yerel ve uluslararası sorunların olduğu dönemlerde getirisi olabilen varlıklar olacaktır. Mesela altının iyi bir yatırım olacağını düşünüyorum. Ayrıca yakın gelecekte açıklayacağım nedenlerden ötürü, çoğu yatırımcı portföylerinde bu varlıkların ağırlığını düşürüyor. Riski azaltmak için daha dengeli bir portföye sahip olmak isterlerse, bu tür varlıklara yönelmelilerdir. Yatırımcıların portföyüne altın eklemesinin risk düşürüp getiri arttıracağına inanıyorum. Yakında, neden altının etkili bir portföy çeşitlendiricisi olduğuna inandığımı anlatacağım.”

Dalio, bunlara ek olarak yatırımcıların Wall Street tarihindeki en uzun boğa piyasasının ardından neyin işe yarayıp yaramayacağı konusunda fikirlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

“Paradigma değişimlerinde çoğu insan aşırı popüler olan stratejilere yönelir ve sonucu iyi olmaz. Öte yandan, bu değişimleri anlayacak kadar zekiyseniz, kontrolü elinize alıp en azından kendinizi onlara karşı koruyabilirsiniz.”

Dalio “Bana göre, merkez bankaları alacaklılardan çok borçlulara yardım etmek zorunda görünüyor. Aynı zamanda, bu paradigmanın ardındaki güçlerin (yani, faiz indirimleri ve parasal genişleme) azalan etkilerde bulunacağı anlaşılıyor. Bu nedenlerle, borç ve para amortismanlarının parasallaşmasının en sonunda toparlanacağına inanıyorum. Bu da alacaklılar için paranın ve reel getirilerin değerini düşeceği ve alacaklıların diğer varlıklara geçmeden önce merkez bankalarının negatif reel getiri sağlamalarına ne kadar izin vereceğini test edecek” diye sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faşuk Contacı19 Temmuz 2019 16:54

    yazılanlar fazla muğlak geldiyse açıklama için şant manukyan'ın konuyu değerlendirdiği tweetlerine gö atabilirsiniz...