BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÜnlü yatırımcı Griffin'den enflasyon uyarısı----

Ünlü yatırımcı Griffin'den enflasyon uyarısı

Ünlü yatırımcı Griffin'den enflasyon uyarısı
09 Kasım 2023 - 17:20 www.finansgundem.com

Citadel'in kurucusu Ken Griffin, enflasyon ve ekonomik sorunlarla ilgili uyarılarda bulunarak, yüksek enflasyonun on yıllarca sürebileceğini belirtti.

ABD'li ünlü milyarder ve yatırımcı Ken Griffin, yeryüzünün huzursuzlukla ve yapısal değişikliklerle karşı karşıya olduğunu, bunun da dünyayı küreselleşmeden uzaklaştırdığını ve on yıllar boyunca sürebilecek yüksek temel enflasyona neden olabileceğini söyledi.

Bugün Singapur’da düzenlenen Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu’nda konuşan Griffin, Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşlarına atıfta bulunarak “Barış getirisi açıkça yolun sonuna geldi. Muhtemelen daha yüksek reel ve nominal faizler göreceğiz” dedi.

33 trilyon dolarlık harcama çılgınlığı

Sözcü'de yer alan habere göre ünlü milyarder, bunun ABD borçları üzerinde etkileri olacağını söyledi ve hükümetin 33 trilyon dolarlık bir açık yaratan harcama çılgınlığı konusunda ABD’nin yüksek faizleri hesaba katmadığını söyledi.

Griffin, ABD’nin mali harcamalarının düzene sokulması gerektiğini, zira ülkenin “sarhoş bir denizci gibi harcama yaptığını” sözlerine ekledi ve mevcut mali açığın sürdürülemez olduğu uyarısında bulundu.

Griffin ayrıca, “Fed temerrüdü önlemek için para basmaya devam edebilir. Ancak bunun ekonomik sonuçları yıkıcı olur. Sadece temerrüt olasılığıyla başa çıkmak için dolar basmaya başladığımız anda, ekonomimiz derin bir kısır döngüye girecek” dedi.

Ukrayna’daki savaşın, ucuz enerji kaynağını kaybeden Avrupa’nın ekonomisini nasıl sürdüreceği konusunda zorlandığı anlamına geldiğini söyleyen Griffin, “Şu anda bizi küreselleşmeden uzaklaşmaya iten pek çok eğilim var” dedi.

ABD'de temerrüt ve iflas endişeleri artıyor

 

BofA'dan ABD ekonomisi tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)