BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü işadamı hayatını kaybetti!----

Ünlü işadamı hayatını kaybetti!

Ünlü işadamı hayatını kaybetti!
24 Temmuz 2013 - 15:40 www.finansgundem.com

Adını halı süpürme cihazı 'Gır Gır'la duyuran, İzmir'in ünlü sanayicilerinden Tacettin Hiçyılmaz, hayatını kaybetti

İzmir'in ünlü sanayicilerinden ve Göztepe Kulübü'nün eski başkanlarından 86 yaşındaki Tacettin Hiçyılmaz, Çeşme'deki evinde hayata gözlerini yumdu.
İzmir’in renkli simalarından Hiçyılmaz, bir tür mekanik halı süpürme cihazı olan ve adını kendisinin koyduğu 'Gır Gır' ile Türkiye çapında tanınmıştı.
Mithatpaşa Sanat Enstitüsü'nü bitiren ve bir süre bu okulda öğretmenlik de yapan Tacettin Hiçyılmaz, mütevazı atölyesinde Türkiye'nin yabancı patentli ilk çamaşır makinesini üretmişti. Daha sonra adıyla özdeşleşen ve 'Gır Gır' adını verdiği mekanik halı süpürgesinin seri üretimine başlayan Hiçyılmaz, bu minik aleti milyonlarca eve sokmayı başarmıştı.
Tacettin Hiçyılmaz, 1979 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından 'En çok vergi veren sanayici' ilan edildi. Ancak politik nedenlerden dolayı Hiçyılmaz'a o yıl plaket verilmedi.
Politikayla ilgilenen ve bir süre Adalet Partisi İl Yönetimi'nde görev alan Hiçyılmaz, 1980 sonrası Turgut Özal'ın milletvekili olması için yaptığı bütün ısrarlı teklifleri çevirmişti.
Yıllardır sağlık sorunlarıyla boğuşan Hiçyılmaz, Çeşme Ilıca'daki evinde yatağa bağımlı yaşam sürüyordu. Meriç Yoldaş'la evlenen ve bu evliliklerinden biri erkek, ikisi kız üç çocukları olan Tacettin Hiçyılmaz, değişen teknolojik koşullar gereği Gır Gır'ın üretimine son vermiş, başka alanlardaki üretim işlerini de oğlu Orkun Hiçyılmaz'a devretmişti.
Tacettin Hiçyılmaz, Çeşme'deki Ilıca Pazaryeri Zekiye Boyacı Camii’nde yar öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Çakabey Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)