BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜnlü finans uzmanı Milken: Banka krizinden çıkarılacak dersler var----

Ünlü finans uzmanı Milken: Banka krizinden çıkarılacak dersler var

Ünlü finans uzmanı Milken: Banka krizinden çıkarılacak dersler var
03 Mayıs 2023 - 16:48 www.finansgundem.com

ABD yerel bankası First Republic’in iflası ünlü finans uzmanı Michael Milken’e göre içerisinde önemli dersler taşıyor. Ancak Milken topyekûn bir bankacılık krizinin gerçekleşmeyeceğini düşünüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü finans uzmanı Michael Milken ABD’nin bir bankacılık krizine sıkışıp kalmadığı yönünde görüş belirtti. Ancak Milken’e göre yatırımcıların, yönetim ekiplerinin ve düzenleyici kurumlarının kargaşadan çıkaracağı önemli dersler var.

YahooFinance’in haberine göre Milken konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “1980’lerde değiliz, 1970’lerde değiliz. Bu bir Büyük Finans Krizi değil. Ancak bu kargaşadan uzun vadeli varlıkların satın alanlarla emeklilik fonları, sigorta şirketleri gibi uzun vadeli yükümlülükleri olanları eşleştirmemiz gereken önemli bir ders çıktı. Finans kurumlarımız kısa vadeli borçları ile uzun vadeli varlık defterlerini uyumsuz bir biçimde işletemiyor” ifadelerine yer verdi.

Ancak bankacılık sektörü bu kuralı unutmuş gibi görünüyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amerikan düzenleyici kurumları pazartesi günü yerel ABD bankası First Republic Bank’in yönetimine el koydu ve bankanın çoğunluk varlıklarının operasyonu JPMorgan’a satıldı. Bu ABD bankacılık tarihinde 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana en büyük iflasa işaret ediyor.

JPMorgan içinse krizin ortasında satın alım işlemi yapmak pek yabancı bir fikir değil. Banka Washington Mutual and Bear Sternst firmasını 2008’deki Büyük Finans Krizi’nin en derin safhasında satın almıştı.

JPMorgan, 173 milyar dolarlık varlık, 30 milyar dolarlık menkul kıymet ve First Republic'in 92 milyar dolarlık mevduatının tamamını üstlenmeyi kabul etti. Anlaşmanın JPMorgan’ın net gelirini yıllık 500 milyon dolar artırması bekleniyor. Satın alma işlemi ayrıca Wall Street devi yüksek servetli müşterilerden daha fazla yatırım yakalama çabalarını da destekleyecek.

Wedbush Analisti David Chiaverini, “Bu anlaşma geçen bir ay içinde yeni bir bölgesel bankanın iflasını temsil etse de, bunun kendine özgü bir durum olması ve bankacılık sistemine yayılma riskine yol açmaması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

First Republic'in iflası, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’in ABD Hazinesi tahvilleri üzerine gerçekleştirdikleri başarısız bir yatırımın kötü sonuçlar vermesinden haftalar sonra gerçekleşti. Piyasalardaki kargaşa aynı zamanda hasta İsviçre bankası Credit Suisse'in kurtarılması için UBS'e satılmasına da yol açmıştı.

Chiaverini’nin görüşlerini ünlü finans uzmanı Milken de paylaşıyor. Finans uzmanı, “Bankacılık sistemine kendi üzerinde önemli bir özkaynak ve güvenceler düzeni oluşturdu. Dolayısıyla bu kargaşa genel bankacılık sistemi için gerçekte büyük bir sorun değil” ifadelerine yer verdi.

ABD bankaları için büyük felaket kapıda

 

Stanley Druckenmiller: ABD borç krizi, korku filmi izlemek gibi

 

Ultra zenginlerin serveti eriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)