BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversiteye sahte kayıtla giren hackerlar yakayı ele verdi----

Üniversiteye sahte kayıtla giren hackerlar yakayı ele verdi

Üniversiteye sahte kayıtla giren hackerlar yakayı ele verdi
19 Eylül 2019 - 08:55 www.finansgundem.com

İstanbul’da çocukları kullanarak 2 milyonluk vurgun yapan kargo çetesinin elebaşı olan hacker D.E.’nin 2 özel üniversitenin veri tabanına girerek kendisini ve bir adamını farklı bölümlere kaydettiği ortaya çıktı.

İstanbul Emniyetine bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonla çökerttiği kargo çetesinin farklı suçlara karıştıkları da ortaya çıktı. Şebekenin beyni olan D.E.'nin kargo firmalarının veritabanlarına girerek, değerli ürün bulunan paketleri sahte evraklarla kendi adamlarına aldırmakla yetinmediği öğrenildi. İnternet bankacılığı hesabı kullanan banka müşterilerini de dolandırdığı belirtilen 22 yaşındaki hackerin, İstanbul'daki 2 özel üniversitenin veri tabanına girdiği öğrenildi.

ARKADAŞIYLA ÖĞRENCİ OLDU

Polisin yaptığı çalışmada, D.E.'nin şebeke üyesi arkadaşı M.U’nun da veritabanına kendi isimlerini ekleyerek kayıt yaptırdıkları da ortaya çıktı. Sınava girmeden, casus yazılım kullanarak arkadaşı M.U. ile birlikte üniversiteli olan D.E.'nin, kendi sınav notlarını da kendisinin verdiği belirtildi. Uyguladıkları yöntemle diploma almayı hedefleyen şüphelilerin, telefonla yaptıkları yazışmalarda, “Notlarını düşürüp bu dönemini yakayım mı” diye espiri yaptıkları da öğrenildi. Şüphelilerin, akademisyenlere ait bilgileri de kopyaladığı öne sürüldü.

TUTUKLANDILAR

Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 18 yaşından küçük çocukları da kullanan çetenin 15 üyesi yakalanmış şebeke elebaşı D.E.'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklanmıştı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HUSEYIN20 Eylül 2019 14:51

    Egitm sistemimiz milliyetci vatanseve Allahtan korkan bir nesil yetitiremiyor demekki Allah cc.sonumuzu hayireylesin insaallah

  • mali19 Eylül 2019 09:14

    Veriler güvenli ellerde değil, özellikle nüfus cüzdanı bilgilerinin kullanımı ile ilgili sorumluluk ve açık can yakmaya devam ediyor.