BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversiteli genci tehdit etmişti... AYM o hakimin yurt dışı görevini iptal etti----

Üniversiteli genci tehdit etmişti... AYM o hakimin yurt dışı görevini iptal etti

Üniversiteli genci tehdit etmişti... AYM o hakimin yurt dışı görevini iptal etti
02 Temmuz 2023 - 15:52 www.finansgundem.com

Strazbourg'daki bir etkinlik sırasında Galatasaray Üniversitesi öğrencisine "Tayyipçi misiniz yoksa" diyen ve bıçakla tehdit eden Anayasa Mahkemesi Raportörü Hüseyin Mecek AYM tarafından Türkiye'ye çağrıldı


Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak görev yapan hakim Hüseyin Mecek'in, Strazburg'da katıldığı programda Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Y. G. ve arkadaşlarına, "Siz nerede yaşıyorsunuz? Oy kullandınız mı? Tayyipçi misiniz yoksa?" gibi ifadeler kullanıp, bıçaklama tehdidinde bulunmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi de harekete geçti. Hakimler ve Savcılar Kurumu'nun (HSK) açtığı soruşturmanın ardından Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından da soruşturma açıldığı, olayın öğrenilmesinin ardından Mecek'in yurtdışı görevlendirilmesinin iptal edilerek Türkiye'ye çağrıldığı belirtildi.

Sabah'ta yer alan Halit Turan imzalı habere göre, Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) ait otelde geçen ay akıl almaz bir olay yaşandı.

İddiaya göre, Fransa'nın Strazburg şehrinde Youth Station Derneği tarafından düzenlenen Erasmus Plus Projesine katılan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Y. G., arkadaşları ile konuştuğu sırada araya giren Anayasa Mahkemesi Raportörü Hüseyin Mecek "Siz nerede yaşıyorsunuz, oy kullandınız mı?" dedi.

Gençlerin evet yanıtı sonrasında Mecek "Tayyipci misiniz yoksa, Allah sizi onunla haşr etsin, artık cehennemine mi yoksa cennetine mi ben bilmem" dedikten sonra Y. G.'ye nerede okuduğunu sordu.

Y. G.'nin "Kartal İmam Hatip Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi" yanıtını vermesi üzerine "Bir de Galatasaray Üniversitesinde okuyorsun, nasıl destekleyebiliyorsun, aklın nasıl eriyor. Kartal mezunu olarak oranın da değerini düşüyorsun" dedi.

"SENİ BIÇAKLARIM, PARÇA PARÇA EDERİM"

Bunun üzerine Y. G. "beyefendi bu sözlerin hoş değil" diyerek karşılık verince sinirlenen Hüseyin Mecek, "seni bıçaklarım, seni parça parça ederim" diyerek tehditlere başladı. Arkadaşlarıyla oturan Y. G.'yi darp etmek için üzerine yürüyen arkadaşlarının araya girmesiyle kurtulan genç şoka uğradı. Batman Hakimi olarak görev yaptığı daha sonrada Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak görev yapan Hakim Hüseyin Mecek hakkında Y. G. hazırladığı dilekçe ile şikayetçi oldu.

YURTDIŞI GÖREVLENDİRMESİ İPTAL EDİLDİ

Y. G.'nin şikayetin ardından Anayasa Mahkemesi raportörü hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun inceleme başlattığı öğrenilirken olayın ardından Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın da harekete geçtiği öğrenildi. Raportör hakim Hüseyin Mecek'in hakkında yapılan şikayet üzerine raportörün yurtdışı görevlendirilmesinin Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından iptal edilerek Türkiye'ye çağrıldığı öğrenildi.

HSK'nın soruşturmasının yanı sıra Mecek hakkında Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından da ayrıca soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Bu soruşturmanın halen devam ettiği, sonucuna göre raportörün Anayasa Mahkemesi'ndeki görevine devam edip etmeyeceğinin karar verileceği öğrenildi.

AYM'den kadınlar için 'soyadı' kararı

 

AYM ‘pandemi itirazını’ karara bağladı: Cezalar iade edilecek

 

AYM’den HDP kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)