BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversite sınavlarına rekor katılım bekleniyor----

Üniversite sınavlarına rekor katılım bekleniyor

Üniversite sınavlarına rekor katılım bekleniyor
15 Haziran 2022 - 08:37 www.finansgundem.com

2022-YKS, 81 il ve Lefkoşa'da 18-19 Haziran'da yapılacak. YKS'nin ilk oturumu ve en çok adayın katıldığı 135 dakikalık TYT'nin sınav süresi, bu sene 30 dakika artırılarak 165 dakika olacak.

120 soruluk TYT (Temel Yeterlilik Testi), 18 Haziran'da saat 10.00'da başlayacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 19 Haziran'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek ve adaylara 160 soru için 180 dakika verilecek.

19 Haziran'da yapılacak üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.30'da başlayacak ve adayların 80 soru için 120 dakika süreleri olacak.

BARAJ KALKTI

Bu sene YKS'de TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kalktı. Bu düzenlemeyle sınava giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilecek. Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak. YKS sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak.

AİLELER NE YAPMALI, NE YAPMAMALI?

Mükemmeliyetçi beklentilerden uzak, başarı ve başarısızlıktan ziyade gencin çabasına vurgu yapın. Hedefe ek olarak birlikte esnek ve alternatif hedefler belirleyin. 'Kazanırsan alırım', 'Sınavı geçersen gidebilirsin' gibi dilden uzak durun! Çocuğunuz sınavdan çıktığında ona 'Sınavın nasıldı?' yerine 'Nasılsın?' şeklinde sorular sorarak onun duygularına odaklanın. Çocuğunuzu arkadaşlarıyla kıyaslamayın, potansiyeli üzerinden değerlendirin.

Stres ve kaygı gibi olumsuz duyular bu süreçte gence eşlik etmesi normaldir. Önemli olan stresi ortadan tamamen kaldırmak değil, işlevselliğini bozmayacak yoğunlukta yaşamasıdır.

UZMANLARDAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Sınava kadar olan sürede zamanı verimli kullanmak çok önemli, her gün mutlaka deneme sınavı yaparak problemli olan konulara hızlıca dönüş yapın. Kalan 5-6 günlük sürede ülke gündeminden, sosyal medyadan zihnimizi yoracak mecralardan uzak durun. Kendi rutininizi oluşturarak kalan zaman diliminde kalın. Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Sınavdan 1-2 gün önce yorucu fiziksel aktivitelerden uzak durun.

İlk 10 dakika odaklanma problemi yaşayabilirsiniz. Zamanınızı ilk 10 dakikada çözdüğünüz soruları gözden geçirecekmişsiniz gibi planlayın. Sorularla inatlaşmayın. Kopuş yaşadığınızı hissettiğiniz anda başınızı kaldırın, dik oturun ve 3-4 saniye nefesinizi alıp verin.(Akşam)

Üniversiteler açılınca yurt krizi yaşanacak

Üniversiteli sayısı arttı

Üniversitede kadro atamalarında usulsüzlük

YKS ile ilgili önemli açıklama

YKS'ye başvuranların sayısı 3 milyonu geçti

YKS tarihi belli oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)