BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUniper'den BAE'de enerji ortaklığı----

Uniper'den BAE'de enerji ortaklığı

Uniper'den BAE'de enerji ortaklığı
28 Aralık 2022 - 14:18 www.finansgundem.com

Alman Uniper ve Masdar, BAE'de yeşil hidrojen santrali kurmak için iş birliği gerçekleştirdi.

Alman Uniper, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yeşil hidrojen üretmek için Orta Doğu'nun en büyük yenilenebilir enerji şirketlerinden biri olan Masdar ile iş birliği yaptı.

Masdar'ın yeşil hidrojen yönetici direktörü Mohammad Abdelqader El Ramahi, iki şirketin yaklaşık 1,3 gigawatt güneş enerjisiyle çalışacak ve 2026'dan itibaren hidrojen üretmesinin beklendiği bir tesis kuracağını bildirdi.

Uniper'in hissedarları, bu hafta, şirketin kamulaştırılmasına yol açacak ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından doğal gaz fiyatlarındaki artışın ardından çökmesini önleyecek 33 milyar euroluk (35 milyar dolar) bir kurtarma konusunda anlaştı. Alman hükümeti, Uniper'in önümüzdeki yıllarda iklim hedeflerini güçlendirmesini bekliyor.

Yeşil hidrojen, temiz enerjiye küresel geçiş için çok önemli görülüyor. Fosil yakıtlarla rekabet edemeyecek kadar pahalı olmasına rağmen, önümüzdeki on yılda kitlesel bir pazara dönüşeceği tahmin ediliyor. Yeşil hidrojen, yakıldığında gezegeni ısıtan gazlar yaymıyor ve suyu hidrojen ve oksijene ayırmak için yenilenebilir enerji (tipik olarak rüzgar veya güneş enerjisi) kullanıldığında oluşuyor.

AB, Uniper'i kurtarma paketini onayladı

 

Uniper'in kurtarılması 51 milyar euroya mal olacak

 

Uniper'den rekor zarar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)