BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUnilever'deki yeni yapılanma süreci 7 bin 500 kişiyi etkileyecek----

Unilever'deki yeni yapılanma süreci 7 bin 500 kişiyi etkileyecek

Unilever'deki yeni yapılanma süreci 7 bin 500 kişiyi etkileyecek
19 Mart 2024 - 13:10 www.finansgundem.com

İngiliz şirket, maliyet azaltma programının bir parçası olarak, dondurma üretimi birimini ayrı bir şirkete dönüştürmeyi de planlıyor.

Merkezi İngiltere'de bulunan Unilever, dünya genelinde ağırlıkla ofis bazlı olmak üzere 7 bin 500 iş pozisyonunun etkilenebileceğini duyurdu.

AA'nın haberine göre şirketten yapılan açıklamada, gelecek 3 yıl içinde yaklaşık 800 milyon euro tutarında maliyet tasarrufu sağlamasına yönelik yeni bir yapılanma programı başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Önerilen değişikliklerin dünya genelinde ağırlıklı olarak ofis bazlı yaklaşık 7 bin 500 pozisyonu etkilemesi bekleniyor. Yeniden yapılandırma maliyetlerinin gelecek 3 yıl boyunca cironun yaklaşık yüzde 1,2'sini oluşturması bekleniyor." ifadesine yer verildi.

Unilever, maliyet azaltma programının bir parçası olarak, dondurma üretimi birimini ayrı bir şirkete dönüştürmeyi de planlıyor.

Şirket, "Langnese", "Magnum" ve "Ben & Jerry's" gibi markalara ev sahipliği yapan dondurma biriminin bağımsız bir şirkete dönüştürülmesinin 2025'in sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Unilever'in dünya genelinde 128 binden fazla çalışanı bulunuyor. İngiliz şirketin hisseleri, planın duyurulmasının ardından Londra borsasında yüzde 6'ya kadar yükseldi.

Unilever, 8 milyon temizlik ürününü geri çağırıyor

 

Unilever ürünlerine rekor zam

 

Unilever yöneticilerin yüzde 15’ini işten çıkarıyor

 

Rekabet Kurumu’ndan Unilever’e 480.2 milyon TL ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)