BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUniCredit 3 Aralık'ta yatırımcılara yeni bir iş planı sunacak----

UniCredit 3 Aralık'ta yatırımcılara yeni bir iş planı sunacak

UniCredit 3 Aralık'ta yatırımcılara yeni bir iş planı sunacak
26 Kasım 2019 - 19:48 www.finansgundem.com

CEO Jean Pierre Mustier döneminde yeniden yapılanmaya giden ve bilançosunu güçlendirmek için varlıklarını daraltan UniCredit 3 Aralık'ta yatırımcılara yeni bir iş planı sunacak

İtalyan UniCredit ve Koç Holding Yapı Kredi'deki ortaklık yapısını değiştirme konusunda görüşmeler yürüttüklerini ancak henüz bir nihai anlaşmaya varmadıklarını belirtti.

Reuters'ta Cuma akşamı kaynaklara dayandırılan bir haberde, UniCredit'in Yapı Kredi'deki payını azaltma konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Haberde iki kaynak, UniCredit'in, Yapı Kredi'nin ana ortağı Koç Finansal Hizmetler'deki yüzde 50 payını diğer ortak Koç Holding'e satacağını söyledi. 

Koç Holding Reuters'ın haberinin ardından bu sabah KAP'a yaptığı açıklamada; Yapı Kredi'nin sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil KFS
ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerin devam ettiğini ancak bir yönetim kurulu kararı alınmadığını belirtti. 

Kaynakların Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, bu anlaşma sonucunda Koç Holding, piyasa değeri 3.7 milyar dolar olan Yapı Kredi'de çoğunluk hisseye sahip olacak. UniCredit, Yapı Kredi'nin ana hissedarı konumundaki Koç Finansal Hizmetler ile ilgili Koç Holding ile görüşmeler yürüttüğünü teyit etti ancak görüşmelerde nihai bir anlaşmaya varılmadığını belirtti.

İtalya'nın en büyük bankası olan UniCredit, CEO Jean Pierre Mustier döneminde yeniden yapılandırılıyor ve bilançosunu güçlendirmek için varlıklarını daraltıyor.

Koç Holding hisseleri ilk işlemlerde yüzde 1.37 satıcılı açılmasının ardından saat 1443'te yüzde 0.98 kayıpla 20.28 lirada.

Yapı Kredi hisseleri ise açılış sonrası 2.44 liraya kadar gerilemesinin ardından, saat 1443'te yüzde 2.39 düşüşle 2.45 liradan işlem görüyor. UniCredit hisseleri ise aynı saatte yüzde
2.12 yukarıda.

Yapı Kredi'de yaklaşık yüzde 82 payı olan Koç Finansal hizmetlerde Unicredit ve Koç Holding'in yüzde 50 payı var. Citigroup'un araştırma notunda UniCredit'in 2018 yıl sonunda 1.3 milyar euro defter değeri olan Yapı Kredi hissesini satmasından 50-80 baz puanlık, sermayeye pozitif katkısı olmasını beklediğini söyledi. Citigroup ayrıca olası satışın gelecekteki hisse başı kazancına yaklaşık %10 negatif etki yapacağını tahmin etti.

Citi, "Gelecekte daha düşük kâra rağmen, UniCredit'in daha yüksek sermayeden fayda sağlayabileceği beklentisiyle, olası bir elden çıkarmayı piyasanın olumlu olarak görebileceğine
inanıyoruz."

UniCredit 3 Aralık'ta yatırımcılara yeni bir iş planı sunacak.

İtalyanlar Yapı Kredi’den çıkıyor iddiası

Koç Holding'den Yapı Kredi Bankası açıklaması

UniCredit Koç Holding ile ilgili görüşme iddiasını doğruladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Dugal26 Kasım 2019 20:24

    Yabancılar için bankacılık sektörü bitti artık. Döviz bazında eski karlar yok. Yükselen ve yükselecek NPL ile artmakta olan sermaye gereksinimi de cabası.