BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUluslararası Adalet Divanı'ndan Ukrayna'ya destek----

Uluslararası Adalet Divanı'ndan Ukrayna'ya destek

Uluslararası Adalet Divanı'ndan Ukrayna'ya destek
13 Temmuz 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) ve 43 ülke, Rusya'nın savaş suçu dahil insan hakları ihlalinde bulunup bulunmadığına yönelik Ukrayna'nın Uluslararası Adalet Divanına yaptığı başvuruyu destekleyen ortak bildiriyi imzaladı.

Almanya, Avusturya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerin imzaladığı ortak bildiride, Rusya’nın asılsız iddialarla Ukrayna’da askeri operasyon düzenleme hakkı olmadığını ispatlamak için 1948 Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi uyarınca Uluslararası Adalet Divanına yapılan şikayet başvurusunun desteklendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bu hukuki sürecin önemini yineliyor ve bir kez daha Rusya'yı, Adalet Divanının 16 Mart 2022 tarihli İhtiyati Tedbir Kararı'nda emrettiği üzere Ukrayna'daki askeri operasyonlarını derhal durdurmaya çağırıyoruz" denildi.

'Rusya mahkeme kararlarına uymuyor'

Mahkemenin martta aldığı kararın bağlayıcı olduğu ve Rusya’nın buna uymadığına dikkat çekilen açıklamada, Ukrayna'nın, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve Mahkemenin anlaşmazlıkların barışçıl çözümünü teşvik etme konusundaki temel rolünü yerine getirebilmesi için ortaya koyduğu çabanın memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Soykırım Sözleşmesi'nin soykırım suçunu önlemek ve sorumluları yargılamak için ciddi bir yükümlülük öngördüğü söylenilen açıklamada, sözleşmenin suistimal edilmemesi veya kötüye kullanılmamasının, sözleşme tarafları ve daha geniş anlamda uluslararası toplumun çıkarına olduğu aktarıldı.

Uluslararası topluma çağrı: Ukrayna'yı destekleyin

Rusya’nın eylemlerinden dolayı sorumlu tutulması gerektiği dile getirilen açıklamada, "Rusya'nın uluslararası hukuk ihlalleri sonucunda Ukrayna'nın uğradığı zarar ve kayıpların, devlet sorumluluğu ilkesi uyarınca tam olarak, ivedilikle tazmin edilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadeleri yer aldı. Açıklamada, uluslararası topluma, Ukrayna’nın başlattığı hukuki süreci desteklemesi çağrısı yapıldı.

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı

 

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

 

Ukrayna’ya roket saldırısı: 15 ölü, 6 yaralı

 

Rusya'nın Ukrayna'ya hava saldırıları sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)