BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringUlusal Faktoring, yapay zekâ ile büyüyor----

Ulusal Faktoring, yapay zekâ ile büyüyor

Ulusal Faktoring, yapay zekâ ile büyüyor
10 Ağustos 2021 - 12:05 www.finansgundem.com

Ulusal Faktoring, 14 şehirdeki 19 şubesiyle toplam 55 bin işletmenin finansal ihtiyaçlarına çözüm ortağı oldu.

Faktoring sektöründe 20’inci yılını geride bırakan Ulusal Faktoring, 14 şehirdeki 19 şubesiyle toplam 55 bin işletmenin finansal ihtiyaçlarına çözüm ortağı oldu. Dijital dönüşüm başlatarak yapay zekâyı sektörde kullanan ilk şirketlerden olan Ulusal Faktoring, Çekpara uygulaması ile müşterilerine, şubeye gitmeden, online olarak dakikalar içinde hizmet verebiliyor.

Küçük ve orta büyüklükte birçok işletmeye finansal çözüm sunduklarını belirten Ulusal Faktoring Genel Müdürü İzak Koenka, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Ulusal Faktoring olarak 20’nci yılımızı tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Geçmişe dönüp baktığımızda 55 bin işletmemize çözüm ortağı olduğumuzu görüyoruz.  2021 yılı ciromuzu 4 milyar TL olarak öngörüyoruz. Özellikle KOBİ’lere yönelik uzmanlığımız ve yapay zekâ destekli algoritmalarımız sayesinde kredi değerlendirmede bir adım öndeyiz.  Yılsonuna kadar aktif büyüklüğümüzü yüzde 40 oranında büyütmeyi hedefliyoruz. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) kredi alan bir Türk faktoring şirketi olarak sektörde müşteri adedinde ilk üçte yer alıyoruz. Dünyada faktoring sektörü her geçen gün büyüyor, Türkiye’de ise son yıllarda önemli yol kat etti. Ulusal Faktoring olarak biz de gelişmeleri yakından takip ederek sektörün referans markası olmayı hedefliyoruz.”

FAKTORİNG SEKTÖRÜNDE FİNTECH VİZYONU

Faktoring sektöründe teknolojiyi en etkin kullanan şirketlerden biri olan Ulusal Faktoring, yaptığı yapay zekâ yatırımları sayesinde Çekpara uygulamasını geliştirdi. Alacağın vadesini beklemeden nakde dönüşmesini sağlayan Çekpara mobil uygulaması ile şirketler, vadeli alacaklarını online olarak sorgulayabiliyor, evrak işleri ile uğraşmadan veya şubeye gitmeden dakikalar içinde faktoring işlemlerini tamamlayabiliyorlar.

Yeni ismi Finansal Kurumlar Birliği Statüsü

Bankaların 2021 yılı ikinci çeyrek kar zararları

VakıfBank'tan yılın ilk yarısında 1.4 milyar TL net kar

ING Türkiye, yılın ilk yarısında 383,6 milyon lira net kar elde etti

Albaraka Türk 2. çeyrekte 42,3 milyon TL zarar açıkladı

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bravo11 Ağustos 2021 18:15

    Faktoring'i Teknolojiyle buluşturan Ulusal Faktoring'i kutlarım.

  • User11 Ağustos 2021 09:56

    Ulusal Faktoring'i bu girişiminden dolayı kutlarım. Finans kuruluşlarının artık farklı yöntemler deneyerek , son kullanıcıya daha iyi hizmet vermesi önemli. 

  • Ali10 Ağustos 2021 12:41

    Herkes fintek oldugunu idda etmeye basladi. 2 evrak online taraniyor diye fintek olunmuyor tabi.