BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘twitter’ tepkisi----

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘twitter’ tepkisi

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘twitter’ tepkisi
21 Mart 2014 - 13:31 www.finansgundem.com

Finansgundem.com, Türkiye’yi ayağa kaldıran yasağı, zirvenin ünlü isimlerine sordu

ESİN GEDİK – FINANSGUNDEM.COM/ÖZEL
 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün Bursa mitinginde söylediği, “Twitter, mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız” demesinin üzerinden çok fazla zaman geçmeden Türkiye'de twitter uygulamasının kapatılması, tüm ülkeye ve dünya kamuoyu gündemine bomba gibi düştü. Gece saatlerinde başlayan ‘yasak’ beraberinde büyük bir tepkiye de getirdi. Cumhurbaşkanı Gül’den Başbakan Yardımcısı Babacan’a, dünyadaki ünlülerden Türk işadamlarına, sanatçılara herkes ‘Twitter’ konusunda eleştirisini yayınladı. Konu bütün sıcaklığıyla Uludağ’da düzenlenen Ekonomi Zirvesi’nde de tartışıldı. Finansgundem.com, Türkiye’yi ayağa kaldıran ve tüm dünyanın odaklandığı kritik yasakla ilgili olarak ekonomi dünyasının nabzını tuttu, iki önemli aktöre, “Ne diyorsunuz?” diye sordu.
 
BİRLEŞTİRİCİ VE SAKİNLEŞTİRİCİ OLMALIYIZ
 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Türkiye'nin bence çok muazzam bir potansiyeli var. Bunu herkes biliyor ancak elbette yasaklamalar kimsenin hoşuna gitmiyor. Kısa zamanda bu sorunların aşılacağını düşünüyorum" dedi. Ciliv, yurt dışından gelen tepkiler için, "Az önce Sayın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan durumu çok iyi özetledi, Türkiye'de inanılmaz iyi gelişmeler yaşandı. Ama daha yapacak çok işimiz var. Burada basın dahil herkese büyük görev düşüyor. Birleştirici ve sakinleştirici olmalıyız, her bir insanımızı sevmeliyiz. Dünya markası olmuş şirketlere baktığımızda takım çalışması ve inovasyonla buralara geldiler. Biz de teknolojiyi kullanırsak başarılı olabiliriz. Herkes kendi işini yaparsa, şirketlerin önünü açarsak daha iyi bir yere geleceğiz" yanıtını verdi. Twitter yöneticilerinin karşılaştıkları bu zor duruma çözüm bulmaya çalıştıklarını açıkladıklarını belirten Ciliv, "Biz operatörler olarak mahkeme kararlarına uymak zorundayız. Umuyorum durum normalleşecek. Bu sorunları aşacağız. Yasaklamaların operatörlerin data satışını etkilemesini beklemiyorum" dedi. 
 
İZ BIRAKACAK

 
Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı twitter kararının büyük bir hata olduğunu ve bu karardan dönülse bile ekonomide iz bırakacağını belirterek, “Birazcık hamilelik olmaz, biraz özgürlük olmaz" dedi. Ekonomi ortamında bir bekleme sürecine girildiğini, bir gerginlik yaşandığını belirten Eczacıbaşı, "Türkiye bunun da üstesinden gelecektir" diye konuştu. “Yeni internet yasası öncesi Eczacıbaşı internette sansür anlamına gelecek uygulamalara karşı sert uyarılarda bulunmuştu. Son twitter yasağı sonrası 'Ben demiştim' diyor musunuz" sorumuz üzerine Eczacıbaşı, "Evet söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Sabah saatlerinden beri pek çok yabancı dostunun, iş insanının kendisini arayıp twitter düzenlemesini sorduğunu aktaran Eczacıbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef bu üzerimizde bir leke olarak kalıyor. Yöneticilerimizin çok umurunda olmayabilir ama bu ekonomimizi doğrudan doğruya etkileyen bir konu."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)