BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜlke genelinde gök gürültülü sağanaklar ve fırtına etkili olacak----

Ülke genelinde gök gürültülü sağanaklar ve fırtına etkili olacak

Ülke genelinde gök gürültülü sağanaklar ve fırtına etkili olacak
02 Ekim 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre; ülke genelinde hafta başından itibaren gök gürültülü ve sağanak yağışlar bekleniyor

Ülkenin neredeyse tamamında gök gürültülü sağanaklar hakim. Sıcaklıklar kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. MGM'nin son rapora göre, 11 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde bugün ve hafta sonu beklenen hava durumu…

Ülkenin büyük bölümünde gök gürültülü sağanaklar var ve fırtına var. Su baskınlarına karşı tedbirli̇ olunmalı.

KARADENİZ'DE TEDBİRLİ OLUNMALI

Ordu, Giresun'un batısı ile Trabzon'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun il geneli, Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİ 11 İLİ İÇİN SARI VE TURUNCU KODLAR İLE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu, Samsun için turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan yerlerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneybatısında beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YER YER KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli batı ve kuzeybatı yönlerden rüzgar (40-70 km/saat) ile birlikte etkili olmaya devam ederek bugün, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun'un batısı ile Trabzon'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun il geneli ile Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ'E DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, (Pazartesi) gece saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın kıyılarında yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAFTA BAŞINDA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul ve Bursa'da sağanak geçişleri Salı gününe kadar yer yer devam ediyor. Ankara'da yağış gün boyu olacağından tedbirli olunmalı. İzmir hava kapalı ve serin. Antalya'ya gök gürültülü yağmur su baskınlarına neden olabilir. İstanbul 23, Ankara 19, İzmir 28, Bursa 22, Antalya 29 derece.
Marmara'da yağış geçişleri devam ediyor. Yağmur Sakarya, Kocaeli̇ tarafından daha uzun süreli görülecek. Edirne 27, Kocaeli 21, Balıkesir 22 derece.

İç Anadolu'da yağmurun şiddeti hafta sonu kadar değil. Yağışlar devam ediyor. Konya-Kayseri-Sivas boyunca sağanak şeklinde olacak. Sıcaklık 18-20 derecelerde.

Ege'de hava çoğunlukla bulutlu Afyon civarında yağış geçişleri görülebilir. Sahi̇llerde rüzgar çok sert ve soğuk esiyor, Manisa 28, Muğla 25, Afyon 18, Bodrum 27 derece.

Akdeniz'de yağışlar sahil kesimlerinde Çarşamba gününe kadar devam edecek. Dolu ve hortum da oluşabilir. Güneydoğu’da Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır bugün yağışlı, Salı yağış çok daha şiddetli olacak. Adana 28, Gazi̇antep 26 derece.

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Kuvvetli geliyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)