BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'ya 1 milyar dolarlık devlet borcu garantisi teklifi----

Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık devlet borcu garantisi teklifi

Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık devlet borcu garantisi teklifi
15 Şubat 2022 - 08:01 www.finansgundem.com

Rusya'nın tehdidi nedeniyle ekonomisinde büyük gerileme yaşayan Ukrayna'ya ABD'den rahat nefes aldıracak teklifi ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin Ukrayna'ya 1 milyar dolara kadar devlet borcu garantisi teklif ettiğini açıkladı.

Blinken, Rusya'nın askeri hareketliliğinin yarattığı baskı karşısında Ukrayna ekonomisine destek olmak için bu kararın alındığını açıkladı:

"Bu teklif, halkı Rusya'nın istikrarsızlaştırıcı politikasıyla karşı karşıya olan Ukrayna'nın ekonomik istikrar, büyüme ve refahını artıracak. IMF, G7 ve diğer uluslararası mali yapılanmalar ve diğer varlıklı bağışçılar da bu çabaya destek verebilir."

Ukrayna Devlet Başkanı Viladimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'yı savaş ile korkuttuğunu, ama ülkesinin her zamankinden daha güçlü olduğunu söyledi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise Rusya'nın Ukrayna sınırına her geçen gün daha fazla askeri güç ve kabiliyet eklediğini kaydetti.

Zelenski, ABD'den Rusya'nın Çarşamba günü işgal edebileceği yönündeki haberleri duyduğunu, ancak 16 Şubat'ı "birlik günü" haline getireceklerini söyledi.

Zelenski yaptığı açıklamada, "Bizi yine büyük bir savaşla korkutuyor, askeri işgalin tarihini veriyorlar. Bu ilk değil. Ama devletimiz bugün her zamankinden daha güçlü" dedi.

Zelenski, "Barış istiyoruz ve tüm sorunları müzakereler yoluyla çözmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

ABD, Ukrayna'daki elçiliğini Lviv'e taşıyor

 

Kremlin Sözcüsü Peskov'dan Ukrayna ve NATO açıklaması

 

Batı'dan Ukrayna'ya askeri destek devam ediyor

 

ABD'den Rusya'ya son fırsat uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)