BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkraynalı oligark, dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltında----

Ukraynalı oligark, dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltında

Ukraynalı oligark, dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltında
03 Eylül 2023 - 12:25 www.finansgundem.com

Ukraynalı oligark Kolomoisky'nin dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındığı duyuruldu. Kolomoisky’nin 2019’da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin seçim kampanyasında destek verenlerden biri olduğu belirtildi

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukraynalı oligark Ihor Kolomoisky’nin dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. 

SBU’dan yapılan açıklamada, “Ihor Kolomoisky'nin 2013-2020 yılları arasında bankacılık kurumlarının altyapısını kullanarak yarım milyardan fazla Ukrayna grivnasını (13,5 milyon dolar) yurt dışına transfer ederek yasallaştırdığı tespit edilmiştir. Başsavcılık gözetiminde yürütülen mahkeme öncesi soruşturma devam etmektedir” denildi.

Euronews'te yer alan habere göre, ülkenin en zengin adamlarından biri olan 60 yaşındaki Kolomoisky, iki ay süreyle gözaltında tutulacak.

Kolomoisky, cumartesi akşamı geç saatlerde Ukrayna bayrağının renkleri olan sarı bir tişört ve mavi bir ceket giyerek mahkemeye geldi.

Mahkeme, Kolomoisky'nin kefaletini 509 milyon Ukrayna Grivnası (yaklaşık 12.7 milyon Euro) olarak belirleyerek "önleyici tedbir" almaya karar verdi.

“Zelenskiy'e destek vermişti”

Batı medyası, Kolomoisk’nin 2019 yılında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e seçim kampanyasında destek verenlerden biri olduğu detayını paylaştı.

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, 5 Mart 2021’de, Kolomoisky’ye yaptırım kararını açıklamıştı. Kararın, 2014 yılında Kolomoisky’nin Dnipropetrovsk Valiliği yaptığı dönemde ‘yolsuzluğa karıştığı’ için verildiği ifade edilmişti.

Zelenskiy'den yolsuzlukla mücadele sözü

Geçtiğimiz aylarda Devlet Başkanı Zelenskiy, özellikle Avrupa Birliği'nin Kiev'in üyelik adaylığı statüsünü korumak için belirlediği koşullara yanıt olarak, Rus işgalinden önce Ukrayna'da büyük sorun olan yolsuzlukla mücadeleyi güçlendirme sözü verdi.

Ülkede son dönemde çok sayıda yolsuzluk skandalı ortaya çıktı. Bunlardan biri Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Reznikov ile ve bir Türk şirketiyle imzalanan ordu malzemeleri sözleşmesiyle ilgiliydi.

Ağustos ayı sonunda Ukrayna'da, askere alınanların ordudan kaçmasına olanak tanıyan bir yolsuzluk sistemini ortadan kaldırmak amacıyla 200'den fazla askere alma merkezine baskın düzenlendi.

En zengin Rus oligarktan yaptırım yorumu: Hiroşima'ya eş

 

Oğul Biden'ın 'kirli çamaşırları' saçıldı! Oligarklardan milyonlarca dolar ödeme

 

Rus oligarkların servetinde dev artış

 






YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)