BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkraynalı mültecilerin Fransa'ya maliyeti 500 milyon euro----

Ukraynalı mültecilerin Fransa'ya maliyeti 500 milyon euro

Ukraynalı mültecilerin Fransa'ya maliyeti 500 milyon euro
23 Şubat 2023 - 12:57 www.finansgundem.com

Fransa, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da en büyük mülteci hareketini oluşturan Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana, ‘benzeri görülmemiş bir kabul planı’ sunmak için 490 milyon eurodan fazla harcama yaptı.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Ukraynalı mültecilerin ülkeye kabul edilmesinin yaklaşık 500 milyon euroya mal olduğunu duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’da çatışmasının ardından Fransa’da yaklaşık 100 bin kişiye barınma ve yardım sağlandığı ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, 24 Şubat’ta İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da en büyük mülteci hareketini oluşturan savaşın başlamasından bu yana, ‘benzeri görülmemiş bir kabul planı’ sunmak için 490 milyon eurodan fazla harcadı.

Açıklamada, “Ukraynalılara verilen geçici korumadan yararlananlar için ödenek kapsamında yaklaşık 220 milyon euro, konaklama için yaklaşık 260 milyon euro ve kreş ve ulaşım kapsamında ise 10.1 milyon harcandı." denildi.

Kabul maliyetinin yarısını oluşturan konaklama, Mart ve Nisan 2022’de krizin zirvesindeyken yerinden edilmiş 30 bin Ukraynalının otellerde, belirli tatil merkezlerinde ve acil durum barınma yerlerinde barındırılmasını içeriyor.

Ayrıca, yerinden edilmiş yaklaşık 30 bin Ukraynalı, vatandaşların yanına yerleştirildi.

Fransa Konut Bakanlığı’na göre, bu Fransız ailelerden yaklaşık 900’ü devletten toplam 786 bin 285 euro tutarında mali yardım aldı.

10 Mart 2022 ile 30 Ocak 2023 arasında Fransa, yüzde 80’i kadın olan 100 binden fazla Ukraynalıyı kabul etti. Bu dönemde çocuklar hariç 87bin 928 Ukraynalıya geçici oturma izni verildi.

Altı ay geçerli olan bu izinler yenilenebiliyor ve Ukraynalıların mülteci statüsü başvurusunda bulunmalarına gerek kalmadan normal bir durumda Fransa’ya yerleşmelerine ve çalışma hakkı, sağlık hizmetleri, çocukların eğitimi gibi bir dizi sosyal haktan yararlanmalarına olanak tanıyor.

Fransa'da ilaç tedarik sıkıntısı çözülemiyor

 

Fransa, Ukraynalı askerlere eğitim verecek

 

Fransa'da tartışılan emeklilik reformu! Grev ve gösteriler başladı

 

Fransa ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)