BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan "özelleştirme" hamlesi----

Ukrayna'dan "özelleştirme" hamlesi

Ukrayna'dan özelleştirme hamlesi
08 Kasım 2023 - 16:58 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna cephesinde sıcak çatışmalar devam etmesine rağmen Batı'dan gelen yardımların azalması ve ABD’nin mali yardımlarda İsrail’e öncelik vermesi nedeniyle büyük bütçe kriziyle karşı karşıya kalan Ukrayna, toplu özelleştirme kararı aldı.

Orta Doğu'da yeni bir krizin yaşanması, bu krizin Batı'nın dikkatini dağıtması, askeri ve mali varlıklarının bir kısmının Ukrayna'dan buraya yönlendirilmesi, Ukrayna için sıkıntı günlere neden oluyor.

Ukrayna Ekonomi Bakanlığı, Batı’dan gelen yardımların giderek azalması sonrası bütçede denge amacıyla kamu mallarından kurtulma planını duyururken, resmi internet sayfasında paylaştığı mesajında, “Devlet rezervleri bir dizi kamu malları ve diğer sahipsiz mülklerden kurtulacak” ifadelerini kullandı.

SAHİPSİZ MÜLKLER SATILACAK

Sahipsiz mülklerin açık artırma yoluyla satılacağı bildirilirken, böylece açık artırmada, 2000'li yılların başında Devlet Rezervleri'ne taahhüt edilen askeri personele yönelik suni kürk şapkaları satacak olan Ukrayna Ekonomi Bakanlığı, 2017 yılında Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın emriyle alınan, ancak daha sonra kullanılmayan kışlık askeri kıyafet ve şapka stoklarının da satışa sunulacağını aktardı.

Mesajda, askeri kıyafet ve aksesuarların yanı sıra raf ömrünün sonuna yaklaşan bir grup motor yağı stoklarının da ihale yoluyla satılmasının planlandığı belirtildi.

20 Ekim'de konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'den Ukrayna ve İsrail'e yaklaşık 106 milyar dolar tutarında ek askeri ve mali yardım sağlanması yönünde talepte bulunmuştu.

2024 mali yılında Ukrayna için 61.4 milyar dolardan fazla yardım talep eden Biden, İsrail'e ise 14.3 milyar dolardan fazla fon tahsis edilmesini önerdi.

Washington’un önümüzdeki yıl için Kiev’e doğrudan bütçe desteği 11.8 milyar dolar olarak belirlenirken, Ukrayna'nın şu anda üzerinde çalıştığı 2024 bütçe taslağında 42.9 milyar dolarlık bütçe açığı yer alıyor.

İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım

 

AB'den Ukrayna, Moldova, Gürcistan ve Bosna-Hersek kararı

 

ABD'den Ukrayna'ya 425 milyon dolar daha yardım

 

Dondurulan milyarlarca dolarlık Rus varlığı, Ukrayna için kullanılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)