BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'daki operasyonun başına yeni komutan----

Ukrayna'daki operasyonun başına yeni komutan

Ukrayna'daki operasyonun başına yeni komutan
09 Nisan 2022 - 09:26 www.finansgundem.com

1,5 ayın geride kaldığı Rusya-Ukrayna savaşında, Rusya tarafından dikkat çekici bir hamle geldi. İddiaya göre, Rusya işgalin başına, Güney Askeri Bölge Komutanı General Aleksandır Dvornikov’u getirdi.

Ukrayna'da 45. gün sona ermek üzereyken Ukrayna savaşında beklediği başarıyı kazanamadığı ve ağır kayıplar verdiği söylenen Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı yürüten askeri ekibi yeniden organize ettiği iddia edildi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Batılı bir yetkiliye göre Rusya, Ukrayna'daki operasyonun başına Güney Askeri Bölge Komutanı General Aleksandır Dvornikov'u getirdi.

Adını açıklamayan Batılı kaynak, Dvornikov'un Rusya'nın Beşar Esad yönetimine destek verdiği Suriye'deki savaşta da yer aldığını belirterek “Bu komutan Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarında büyük deneyime sahip” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Dvornikov'un Rusya lideri Vladimir Putin’in desteklediği bir isim olduğunu ifade eden Batılı yetkili, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı'ndaki zaferin kutlandığı 9 Mayıs'a kadar Ukrayna'da askeri bir başarı elde etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Şok edici iddia

Dün ülkenin doğusundaki Kramatorsk kentinde bir tren istasyonuna düzenlenen ve 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı, savaştaki en kanlı olaylardan biri oldu. Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk’tan çıkmaya çalışan sivillerin bulunduğu tren istasyonuna düzenlenen saldırı sonrasında Ukrayna ve Rusya birbirlerini suçluyor.

Bazı Batılı yetkililere göre, Ukrayna operasyonlarının yönetimini devralan Dvornikov, dünkü saldırının da emrini veren isimdi.

Putin nükleer çantayı yanında taşıyor

 

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletti

 

Zelenskiy'den AB'nin Rusya'ya yeni yaptırımları için açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)