BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'da sağlık merkezlerine saldırıların sayısı 108'e yükseldi----

Ukrayna'da sağlık merkezlerine saldırıların sayısı 108'e yükseldi

Ukrayna'da sağlık merkezlerine saldırıların sayısı 108'e yükseldi
12 Nisan 2022 - 15:20 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletlerin Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuşan DSÖ Sözcüsü Bhanu Bhatnagar, bölgede sağlık sisteminin geldiği son durum ve tıbbi yardımlara dair son gelişmeleri anlattı.

DSÖ Sözcüsü Bhanu Bhatnagar, savaşın başlangıcından beri DSÖ Sağlık Hizmetlerine Yönelik Saldırıları Takip Sistemi'nin ülkedeki sağlık merkezlerine 108 saldırıyı doğruladığını kaydetti ve bu saldırılarda en az 73 kişinin yaşamını yitirdiği, 51 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

DSÖ'nün tıbbi malzeme yardımını sürdürdüğünü vurgulayan Bhatnagar, şimdiye kadar bölgeye 216 ton acil durum ve tıbbi malzeme yolladıklarını söyledi. Bhatnagar, bu yardımların 122 tonunun, savaştan en fazla etkilenen doğu ve kuzey kentlerine ulaştırıldığının altını çizdi.

Kiev'deki DSÖ ofisi yeniden açılacak

Kiev'deki DSÖ ofisinin yeniden açılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bhatnagar, "Başkentte olmamız son derece önemli. Böylece komşu bölgelere ulaşarak buradaki tıbbi ihtiyaçları karşılayabilir ve hükümet yetkilileriyle daha sık temas içinde olabiliriz" diye konuştu.

Bhatnagar ayrıca, savaştan yoğun olarak etkilenen Dnipro'daki faaliyet merkezlerini genişletmeyi planladıklarının altını çizdi. Ukrayna'da tıbbi yardımların süreceğini vurgulayan Bhatnagar, ilerleyen günlerde bazı hastanelere 15 jeneratör ve 20 ambulans temin edileceğini kaydetti.

1000'in üzerinde merkez çatışmalar nedeniyle boşaltıldı

Bhatnagar, an itibarıyla 300 sağlık merkezinin çatışma hattında olduğunu, 1000'in üzerinde merkezin ise çatışmalar nedeniyle boşaltıldığını, bu bölgelerde sağlık hizmetlerinin aksadığını bildirdi.

Dünya Gıda Programı (WFP), Ukrayna'da krizden etkilenen 3,1 milyon kişiye 3 ay boyunca gerekli ayni ve nakdi yardımların sağlanması için 590 milyon dolar yardım gerektiğini açıkladı.

Fransa Ukrayna'da savaş suçu kanıtı arayacak

Ukrayna'da 6 bin savaş suçu araştırılıyor

UNICEF, Ukrayna’da yerinden edilen çocuk sayısını açıkladı

Ukrayna: Rusya 19 bin 600 asker kaybetti

Ukrayna’da kimyasal silah iddiası

Ukrayna ordusunun yeraltı komuta merkezi vuruldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)