BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUNICEF, Ukrayna’da yerinden edilen çocuk sayısını açıkladı----

UNICEF, Ukrayna’da yerinden edilen çocuk sayısını açıkladı

UNICEF, Ukrayna’da yerinden edilen çocuk sayısını açıkladı
12 Nisan 2022 - 10:55 www.finansgundem.com

(UNICEF Acil Durum Programları Direktörü Manuel Fontaine, Ukrayna konulu BM Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmada, 4,8 milyon çocuğun savaş nedeniyle yerinden edildiğini söyledi.


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Acil Durum Programları Direktörü Fontaine, Mariupol ve Herson gibi, çocukların ve ailelerinin haftalarca su, elektrik gibi hizmetlerinden, düzenli gıda ve tıbbi bakımdan yoksun kaldıkları şehirlerde durum daha da kötü. Evlerine ve yer altına sığınıyorlar, bombaların ve şiddetin durmasını bekliyorlar.

Dün itibariyle Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), 142 çocuğun öldüğünü ve 229 çocuğun yaralandığını doğruladı. Bu sayıların muhtemelen çok daha yüksek olduğunu ve bunların çoğunun çapraz ateş veya nüfuslu bölgelerde patlayıcı silah kullanımından kaynaklandığını biliyoruz dedi.

6 HAFTADA ÇOCUKLARIN ÜÇTE İKİSİ YERİNDEN OLDU

Fontaine, sadece 6 haftada ülkedeki çocukların üçte ikisinin yaşadıkları evi, sokağı ya da şehri terk etmek zorunda kaldığını belirterek, “Sadece altı hafta içinde, Ukraynalı çocukların yaklaşık üçte ikisi yerinden edildi. Her şeyi geride bırakmak zorunda kaldılar. Evlerini, okullarını ve çoğu zaman aile üyelerini de. Ebeveynlerin çocuklarını güvenli bir yere götürmek için attıkları umutsuz adımların hikayelerini duydum. Bu tür refakatsiz çocuklar, şiddet, istismar, sömürü ve insan ticareti açısından çok daha yüksek risk altındadır. Kadınlar da benzer risklerle karşı karşıyadır. Cinsel şiddet ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin diğer biçimleriyle ilgili artan raporlardan son derece endişeliyiz” diye konuştu.

Ukrayna: Rusya 19 bin 600 asker kaybetti

 

IMF'den Ukrayna'ya özel hesap

 

Ukrayna’da kimyasal silah iddiası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)