BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna: Son bir günde 170 Rus askeri etkisiz hale getirildi----

Ukrayna: Son bir günde 170 Rus askeri etkisiz hale getirildi

Ukrayna: Son bir günde 170 Rus askeri etkisiz hale getirildi
26 Mart 2022 - 08:33 www.finansgundem.com

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son bir günde Rus ordusunun 9 saldırısının püskürtüldüğünü ve Ukrayna ordusunun Rus güçlerini büyük kayıplara uğrattığını duyurdu.


Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son 1 günde 170 Rus askeri ile Rus ordusuna ait 42 askeri aracın yok edildiğini bildirdi. Çatışmalarda aralarında 3 uçak, 3 insansız hava aracı ile 8 tankın da bulunduğu Rus ordusuna ait 42 askeri aracın imha edildiği söylendi.

'Cuma günü 7 bin 331 sivil tahliye edildi'

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, son bir günde iki insani koridorun çalıştığını ve bu koridorlar üzerinden 7 bin 331 Ukraynalının güvenli bölgelere tahliye edildiğini söyledi.

Vereşçuk, son 24 saatte Rus ordusuyla savaşın sürdüğü Mariupol ve Melitopol şehirlerinde 2 insani koridorun çalıştığını, bu çerçevede Mariupol’dan 6 bin 800, Melitopol’dan da 531 sivilin Zaporijya’ya tahliye edildiğini belirtti.

Yardım konvoyları ulaştı

İnsani yardım konvoylarıyla ilgili çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Vereşçuk, Mariupol halkına yardım etmek için Berdyansk ve Melitopol şehirlerine 80 ton yiyecek, ilaç ve temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırıldığını kaydetti.

Vereşçuk, ayrıca cumartesi günü de savaşın devam ettiği şehirlerdeki Ukraynalıların tahliye edilmesine yönelik girişimlerinin süreceğini ifade ederek, bu çerçevede Mariupol, Kiev ve Luhansk bölgelerindeki sivillerin tahliyesi için görüşmelerde bulunacaklarını bildirdi.

Zelenskiy'den müzakereler için 'adil şartlar' uyarısı

 

Pentagon: Rusya Herson'daki kontrolünü kısmen kaybetti

 

Rusya, Azak'ta filo takviyesi yapıyor

 

BM: Ukrayna'da en az 1081 sivil hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)