BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi----

Ukrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi

Ukrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi
12 Şubat 2022 - 22:21 www.finansgundem.com

Her geçen dakika daha da gerginleşen Ukrayna krizi, Biden ve Putin tele-zirvesinde ele alındı. Biden, Rus lideri, işgal olursa sert ve hızlı bedel ödeyeceği konusunda uyardı. Putin de, Biden’ı yalan bilgi vermekle suçladı.

Tüm dünyanın gözü Ukrayna krizine çevrilmişken ABD ile Rusya arasında kritik görüşme gerçekleşti.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

62 dakika süren görüşmede Biden, Putin'i Rusya'nın Ukrayna işgaline kararlı ve hızlı bir yanıt verileceği konusunda uyardı.

Beyaz Saray'dan gelen açıklamada "Biden, Putin'e Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin geniş çaplı insan ıstırabı anlamına geleceğini ve Rusya'nın itibarını azaltacağını söyledi " denildi.

Açıklamaya göre Biden, diplomatik çözüm arayışına devam edeceklerini, ancak diğer senaryolara da eşit derecede hazırlıklı olacaklarını söyledi.

 Kremlin'den yapılan açıklamada ise Putin'in, Biden’a Ukrayna’yı işgal konusunda bile bile neden önceden yalan bilgi verdiğini anlamadığını söylediği belirtildi.

Görüşme sonrası açıklama yapan adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili ise "Rusya'nın diplomasi yolunu izlemeye istekli olup olmadığı belli değil. Askeri harekata geçebilir" diye konuştu.

Putin, Biden ile görüşmeden önce ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile konuştu.

Elize Sarayı'ndan gelen açıklamaya göre Macron Putin'e, Avrupalı ortakları ve müttefiklerinin kaygılarını dile getirdi. Samimi bir diyaloğun gerginliğin tırmanışıyla uyumlu olmadığını ifade etti.

Kremlin ise, Putin ve Macron’un “Rusya’nın Ukrayna’yı sözde işgal planı hakkındaki provokatif spekülasyonları" ele aldığını duyurdu.

Tele-Ukrayna zirvesi... Gözler açıklamalarda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)