BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUğur Şahin’den bir aşı müjdesi daha: Yan etki yok----

Uğur Şahin’den bir aşı müjdesi daha: Yan etki yok

Uğur Şahin’den bir aşı müjdesi daha: Yan etki yok
15 Kasım 2020 - 15:46 www.finansgundem.com

Almanya'da kurulan BioNTech'in CEO'su olan Uğur Şahin BBC'ye açıklamalarda bulundu. Şahin, "Aşının ciddi bir yan etkisi tespit edilmedi" dedi. Şahin araştırmanın detaylarını da kamuoyu ile paylaştı.

Eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte Mainz’de BioNTech’i yöneten Profesör Uğur Şahin, BBC’de yayınlanan The Andrew Marr Show’a konuk oldu.

Kısa bir süre içerisinde uluslararası kamuoyu tarafından tanınan bir figür haline gelen Şahin, Pfizer ile geliştirilen korona virüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geliştirilen korona virüsü aşısının hiçbir ciddi yan etkisi olmadığını söyleyen Şahin, “Şu ana kadar karşılaştığımız en önemli yan etki iğne vurulan bölgede hissedilen hafif ağrı. Bazı gönüllülerde ise hafif ve orta seviyede ateş artışı da aynı dönemde rastlandı. Şu ana kadar araştırmayı durduracak ya da askıya almamıza sebep olacak herhangi bir kısa ve orta vadeli yan etkiyle karşılaşmadık” dedi.

BBC’de açıklamalarda bulunan Şahin, “İki ayı aşkın bir süredir katılımcılardan elde ettiğimiz güvenlik verilerine sahibiz ve iki yılı aşkın bir süredir de veri toplamaya devam edeceğiz ve aşının sadece kısa ve orta vadeli yan etkileri için değil uzun dönem etkilerini de görmek için. Fakat şu ana kadar güvenlik verileri tamamen etkili” dedi.

Şahin, aşının her yıl korona virüsüne karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirip kuvvetlendirmediğinin de takip edilmesi gerektiğini ve bu konuda da daha çok veriye ihtiyaç olunduğunu dile getirdi.

Dünyada Kovid-19 vaka sayısı 54 milyonu geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)