BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporUEFA Süper Kupa finalinde kazanan Manchester City----

UEFA Süper Kupa finalinde kazanan Manchester City

UEFA Süper Kupa finalinde kazanan Manchester City
17 Ağustos 2023 - 00:35 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Manchester City, Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla ile karşı karşıya geldi. Maçı penaltılarda kazanan İngiliz ekip, kupanın sahibi oldu.

UEFA Süper Kupa Finali’nde normal süresi 1-1 biten maçta Manchester City, Sevilla’yı penaltılarda 5-4 yenerek kupanın sahibi oldu.

Bu yıl 48'incisi düzenlenen organizasyonda, geçen sezon İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde zafere ulaşan İngiltere'nin Manchester City takımı ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan İspanya temsilcisi Sevilla, Yunanistan'ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı'nda karşılaştı.

SEVİLLA İLK TEHLİKELİ ATAĞINDA FİLELERİ HAVALANDIRDI

Sol kanattan gelişen atakta, Acuna'nın ortasına ceza saha içinde iyi yükselen En-Nesyri, iki Manchester Cityli defans oyuncusunun arasından düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı, Sevilla'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi

49. dakikada bu kez kontratakla etkili olan Sevilla'da Ocampos'un sol kanattan ara pasıyla kaleciyle ceza sahası içinde karşı karşıya kalan En-Nesyri'nin yerden şutunda meşin yuvarlağı, Ederson kurtardı.

63'TE SKORA DENGE GELDİ: PALMER

Rodri'nin ceza sahasına girmeden sol kanattan ortasına arka direkte iyi yükselen Palmer, ters ayakta yakalanan kalecinin müdahale edemeyeceği köşeye düzgün bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ve skoru 1-1'e getirdi.

NORMAL SÜRE SONUCU: 1-1

Manchester City'de Haaland, Alvarez, Kovacic, Grealish, Walker; Sevilla'da Ocampos, Rafa Mir, Rakitic, Montiel penaltıları golle sonuçlandırdı. İspanya temsilcisinde Gudelj'in penaltısı direkten döndü ve rakibini 5-4 mağlup eden Manchester City, kupanın sahibi oldu.

Barcelona ve Bayern Münih'i çalıştırdığı dönemde Süper Kupa'yı kazanan İspanyol teknik adam Pep Guardiola, aynı başarıyı bu turnuvada ilk kez boy gösteren Manchester City ile de tekrarladı.

SEVİLLA'NIN 6. KAYBI

Daha önce bir kez bu kupayı kazanan Sevilla ise altıncı kez kaybetti.

Beşiktaş'ın gözü Musa Barrow'da

 

Beşiktaş, Milot Rashica'yı KAP'a bildirdi

 

Galatasaray ayrılığı açıkladı

 

Galatasaray Sportif yarın 0 bedelliye gidiyor

 

Galatasaray'ın kasasına en az 16 milyon euro girecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)