BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin​Uçakta bacak uzatmak da parayla----

​Uçakta bacak uzatmak da parayla

​Uçakta bacak uzatmak da parayla
02 Aralık 2013 - 20:07 www.finansgundem.com

İskandinav Havayolu şirketi, uzun uçuşlarda bacaklarını uzatarak seyahat etmek isteyenlerden ek ücret alacak

İskandinav Hava Yolu şirketinin (SAS), 9 Aralık 2013 tarihindan itibaren uygulamaya koyacağı yeni tarifeye göre, uzun yolculuklarda bacaklarını uzatıp rahat bir yolculuk yapmak için acil çıkış kapısı önü ya da buna benzer bir yerde oturmak isteyen yolcular fazladan bilet ücreti ödeyerek seyahat edebilecek. 
SAS basın müdürü Henrik Edström'un yaptığı açıklamaya göre, Asya ve Amerika gibi uzun uçuş süresi alan yolculuklarda, acil çıkış kapısı önü gibi geniş alanlarda oturup bacaklarını rahat rahat uzatmak isteyenlerden sadece tek yön için 300 İsveç kronu (35 euro) ekstra ücret alınacak. Yani uçaklarda sayılı olan bu alanlarda oturmak isteyenler, normal alanlarda oturmak isteyenlerden biraz daha yüksek ücret ödeyecekler.
Bu uygulamanın ilk kez SAS havayolu şirketinde uygulama konuluduğunu açıklayan Edström, "Bu alanlarda oturmak isteyen belli sayıda yolcu oluyor ve bizler de bu hizmeti verirken, ek bir ücret alacağız. Bunun bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum" dedi. 
SAS havayolu şirketine ait uçaklarla yolculuk yapacaklardan, 9 Aralık 2013 tarihindan itibaren, uzun yolculuklarda acil çıkış kapısı önü ya da buna benzer yerlerde oturmak isteyenler, bilet alırken, tek yön fiyati 35 euro daha fazla ödeme yapacaklar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)