BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUçak sigorta pazarında büyük kayıp yaşanacak----

Uçak sigorta pazarında büyük kayıp yaşanacak

Uçak sigorta pazarında büyük kayıp yaşanacak
08 Mart 2022 - 08:48 www.finansgundem.com

Havacılık alanında Türkiye’nin uzman isimlerinden Güntay Şimşek, köşesinde Rusya ile Batı arasında yaşanan uçak kavgasının sonuçlarını analiz etti

Hava sahası olarak Rusya geniş bir coğrafyayı kontrol edip, Kuzey yarım kürede üs geçişlerden ciddi anlamda etkin olurken kendisi de hava trafiğine yaklaşık 950 yolcu uçağıyla katkı sunuyor. Bu sebeple Rusya’ya yönelik yaptırımlar küresel havacılık sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Batı’nın Rusya için aldığı yaptırım kararları da sadece Rusya’yı değil tüm dünyaya yansıyacak. Ama daha önemlisi Batı'lı şirketlerin Rusya'ya kiraladıkları uçakların durumu. Milyarlarca dolarlık uçakların durumu tam anlamıyla strateji savaşına dönecek gibi görünüyor.

Rusya’daki kiralık yolcu uçakların sahipleri (lessorler) uçaklarını geri alamama krizi yaşadığını yazan Güntay Şimşek, “Eğer bu uçaklar Rusya dışına çıkamaz ise sigorta yapan şirketler lessorlerin zararlarını ödeme durumunda kalacak. Böylece uçak sigorta piyasasında milyarlarca dolarlık bir zarar ortaya çıkacak” diyen Şimşek’in öngörüsü şöyle: 

“Sigorta şirketleri zararlarını pazara yansıtma durumunda kalacaklarından havayolları uçaklarını çok daha yüksek fiyatlara sigorta ettirecekler. Havayolları ortaya çıkan fiyat farkını uçak biletlerine yansıtacaklarından önümüzdeki aylarda havayolu ile seyahatler pahalı hale gelecektir. Yakıt fiyatlarının yükselmesi, Rusya hava sahasındaki sorunlar, Batılı ülkelerin Rusya yaptırımları, uçak sigorta fiyatlarının yükselmesi ve diğer sorunlar eklendiğinde uçak bilet fiyatları hissedilecek şekilde yükselebilir.”

GÜNTAY ŞİMŞEK’İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Polonya, Ukrayna'ya savaş uçağı göndermeyecek

 

Uçak yardımı tartışması: ABD doğruladı... Polonya yalanladı!

 

Peş peşe duyurdular! Rus uçaklara hava sahası yasağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)