BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUçak kiralayıp Afganistan'daki hayvanları kurtardılar----

Uçak kiralayıp Afganistan'daki hayvanları kurtardılar

Uçak kiralayıp Afganistan'daki hayvanları kurtardılar
02 Şubat 2022 - 16:27 www.finansgundem.com

Uluslararası yardım kuruluşu gönüllüleri, iç savaş ve karışıklıkların sürdüğü Afganistan'da özel ırkların da bulunduğu 304 hayvanı, kiraladıkları uçakla kurtardı.

Global Animal Rescue (SPCA) isimli yardım kuruluşunun gönüllüleri, savaş ve iç karışıklıkların yaşandığı Afganistan’da kaderine terk edilen sokak hayvanlarını kurtarmak için çalışma başlattı.

Gönüllüler, kiraladıkları Rus İL-76 tipi nakliye uçağıyla Kabil’e havalandı. Aralarında özel ırkların da bulunduğu 304 kedi ve köpeği toplayıp, sağlık kontrolünün ardından uçağa alan hayvanseverler, Kanada’ya gitmek üzere havalandı.

Rusya'nın hava sahasını kullanmalarına izin vermediği gerekçesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan uçaktaki grup, hayvanların bakımı için Adanalı hayvansever Devran Naz'a yardım istedi.

Uçak kiralayıp Afganistan'daki hayvanları kurtardılar

Devran Naz, 4 veteriner hekim ve 3 gönüllüyle birlikte Ankara Valiliği'nden alınan özel izinle, uçağa gidip hayvanların bakımını yaptı.

15 saatlik bakımın ardından uçak tekrar havalanıp İzlanda üzerinden Kanada'ya gitti. Hayvanların, Kanada'nın Vancouver kentinde sahiplendirileceği duyuruldu.

Afganistan’ın 6 eyaletinde devlet üniversiteleri açıldı

 

Afganistan’a giden buğday yüklü tren devrildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)