BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUçak biletinde tavan fiyat belli oldu----

Uçak biletinde tavan fiyat belli oldu

Uçak biletinde tavan fiyat belli oldu
02 Aralık 2013 - 11:32 www.finansgundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım uçakların ekonomi sınıfı biletlerinde yurtiçi tavan fiyatının 299 TL olarak belirlendi...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçaklarda ekonomi sınıfında tavan fiyatın yarından itibaren 299 lira olacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, hava yolu şirketleri temsilcileri ve ilgili bürokratlar ile bakanlıkta bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), TÖSİP, THY, Atlasjet, Pefasus, Borajet'in ortak bir karara vardıklarını belirterek yarın itibariyle en pahalı biletin ekonomi sınıfında 299 TL olacağını bildirdi. Yıldırım, "En pahalı diyorum. Bunun altında uçanlar da olabilir. Hepsinin ortak mutabakata vardığı ölçü budur. Ne zaman alırsanız alın. Son saate de kalsanız 299 TL'yi geçmeyecek. Bu ne demek? 299'a da 100 TL'ye de 50
TL'ye de bilet alınabilir." dedi.

"İKİ TARAF ARASINDA DENGEYİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Vatandaşların bu hizmeti ne pahasına olursa olsun, almak kaydına kalmasına gönüllerinin razı olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, şirketlerinde kendileri ile aynı gayeyi taşıdıklarını söyledi.
Vatandaşın daha kaliteli hizmet alması için başından beri yapıcı hizmet verenlere teşekkür de eden Yıldırım, "Tavan sınırlaması vatandaşlar  tarafından takdir edilecek. Herkes kazanacak. Hepimiz
birbirimize muhtacız. Taşıyıcı taşıyacak ki hizmet görülsün. Biz de iki taraf arasında dengeyi sağlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"600 BİN CİVARINDA VATANDAŞ 50 TL'NİN ALTINA UÇTU"

Konuşmasında, geçen yıl 600 bin civarında vatandaşın 50 TL'nin altında uçtuğunu da belirten Yıldırım, toplam uçuşların yüzde 28'inin (üçte birinden azı) 100-150 TL arasında alınan biletler olduğunu, satılan biletlerin yüzde 15'in 150-200 TL, yüzde 11'inin ise 200-250 TL olduğunu bildirdi.

Yıldırım, 300 TL'nin üzerinde toplam para ödeyenlerin oranının yüzde 1,5 olduğunu kaydederek, "Biletler görüldüğü gibi astronomik değil. Bu da 76 milyon uçuş olursa 1 milyona tekabül eder. Vergiler, acente parası da dahil olmak üzere ortalama 150 TL. Pahalı olanı var, ucuzu olanı var, uzağı ve yakını var. Vatandaş ortalama 150 TL para ödemiş. Yakıt, personel, vs. kalırsa da üç beş kuruş onların eline kalıyor." bilgilerini verdi.

Hizmetten herhangi bir zafiyet olmaması gerektiğini de dile getiren Yıldırım, "Hizmetten taviz vermemek için 'şu kadar fiyatın altında uçun' demek olmaz. Pahalı hizmet olmayan hizmettir."
ifadelerini kullandı.

"TABAN FİYATLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMIYOR"

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından gazetecileri soruları cevapladı. "50 TL'nin altında bilet fiyatları görecek miyiz?" sorusuna, "Taban fiyatları ile ilgili düzenleme yapılmıyor. Mutlaka olacaktır. Yolcu sayısını arttırmak için bu tip promosyonları yapacaklar. Buraya müdahale söz konusu değil." diye cevap veren Yıldırım, "Süre sınırlaması olacak mı?" sorusuna da "Normal şartlar altında bir süre koymadı arkadaşlar. Süreyi değiştirecek olan, beklenmedik şartlardır." cevabını verdi.

"IRAK HAVA SAHASI İLE İLGİLİ MAKAMLARIMIZA BİLDİRİMDE BULUNMADI"

Irak'ın hava sahasını Türkiye'ye kapattığına ilişkin sorulara ise Yıldırım, şöyle cevap verdi: "SHGM ve Bakanlığımıza, bu yönünde yer alan habere ilişkin bir resmi bildirim söz konusu gelmedi. Hava
sahasının kapatıldığına dair bir bilgi, Irak makamlarından bildirim bulunmamışlardır."

"MEVZUATLA İLGİLİ SIKINTI YOK"

Yıldırım, yapılan değişiklikle ilgili mevzuat değişikliğine ihtiyaç duyulacak mı?" sorusuna da, "SHGM'nin mevzuatla ilgili bir sıkıntı yok. Havacılığın serbestleşmesi süresini başlatan bir uygulamamız söz konusuyken, bunun dışında bir uygulama bize ters düşer." karşılığını verdi.
Yıldırım, İzmir belediye başkanlığı adaylığına ilişkin soruyu ise cevapsız bıraktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)