BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTZOB Başkanı Bayraktar'dan balıkçılık uyarısı----

TZOB Başkanı Bayraktar'dan balıkçılık uyarısı

TZOB Başkanı Bayraktar'dan balıkçılık uyarısı
14 Nisan 2023 - 09:50 www.finansgundem.com

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekiyor. Yasak avcılık faaliyetlerinin de il-ilçe müdürlüklerimize ya da jandarmaya bildirilmesi önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yarın başlayacak denizcilik av yasağını değerlendirdi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, 15 Nisan'dan sonra tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapanların balık avlayamayacağını bildirerek, av yasaklarının balık popülasyonunu ve denizleri korumak için alınan bir önlem olduğuna işaret etti.

Denizlerdeki av yasağının 1 Eylül 2023'e kadar devam edeceğini aktaran Bayraktar, "Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekiyor. Yasak avcılık faaliyetlerinin de il-ilçe müdürlüklerimize ya da jandarmaya bildirilmesi önem taşıyor. Av yasağı süresince balıkçı tezgahlarında daha çok kültür balıkları olan çipura, levrek ve alabalığın yanı sıra ithal edilen balıkları ve av sezonunda avlanıp uygun koşullarda saklanan balık türlerini bulmak mümkün olacak. Av yasağının başlamasıyla birlikte, balıkçılar kara suların bitişiğindeki uluslararası sularda ve su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla avcılık yapabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, av yasaklarına uyulmasının sektör için büyük önem taşıdığını belirtirken, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tezgahlardaki balık çeşitlerinin ve miktarlarının azalmaması için yoğun baskı altında yapılan avcılıkta yasaklar büyük rol oynuyor. Balık alırken boy yasağına aykırı olarak avlanmış küçük balık satışına, av yasağı süresince yasak olan türlerin satışına ve balık satış yerlerinde asgari hijyen şartlarına uyulup uyulmadığına dikkat edilerek balık alınmalıdır. Vatandaşların bu yöndeki tavır ve tutumları balıkçılık sektörü için büyük önem arz ediyor. "

Balıkçılık sektörü sorunlarına ilişkin araştırma komisyonu kurulacak

 

FAO: Balıkçılıkta aşırı avlanma baskısı sürüyor

 

Yasadışı balıkçılık milyarlarca dolar zarara yol açıyor

 

Balıkçılık krizinde yeni gelişme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)