BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji Twitter'da kimlik doğrulama artık ücretli----

Twitter'da kimlik doğrulama artık ücretli

 Twitter'da kimlik doğrulama artık ücretli
18 Şubat 2023 - 16:12 www.finansgundem.com

Twitter, iki adımlı kimlik doğrulama için sms kullanımını ücretli yaptı. Twitter’da SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanabilmek için artık Twitter Blue abonesi olmak gerekiyor.

Elon Musk’ın satın almasından sonra sık sık tartışmaların odağında olan Twitter, yeni hamlesiyle yine eleştiri oklarını kendine çekti.

Popüler platform, artık SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama için ücret almaya başlayacak. Aslında, sosyal medya ağı bu kararıyla Twitter Blue için ödeme yapmayanların 2FA (iki faktörlü kimlik doğrulama) özelliklerini kapatmış olacak.

Sözcü'de yer alan habere göre kullanıcılar, bu özellikten yararlanmaya 20 Mart’a kadar devam edebilecekler, ancak bu tarihten sonra güvenlik uygulamasını kullanabilmek için ödeme yapmaları gerekecek.

Değişiklik kararının alınmasında ise SIM hack’lerinin yaygın olduğu belirtildi. Hatta platform tarafından yapılan açıklamada, “Sırf telefon numaranızı çaldıkları için birinin siz olduğunuzu kanıtlayarak hesaplarınıza erişmesini istemezsiniz” diyerek değişiklik yapılmasının haklı bir nedeni olduğu vurgulandı.

Ancak bazı analistler, güvenlik konusundaki değişikliğin asıl nedeninin maddi kaynaklı olduğunu söylüyor. Analistler, SMS mesajları göndermenin paralı olduğunu ve Twitter’ın şu anda çok da parası olmadığını, bu yüzden de Elon Musk’ın bu özelliği bu şekilde sınırladığını ileri sürüyor.

Musk üç Twitter ofisinden ikisini kapattı

 

AB: Twitter'ın dezenformasyonla mücadelesi yetersiz

 

ABD Temsilciler Meclisi eski Twitter çalışanlarını sorguladı

 

Türkiye, Twitter’a sorumluluklarını hatırlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)