BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin‘Twitter’da Avcı Tuzağı’----

‘Twitter’da Avcı Tuzağı’

‘Twitter’da Avcı Tuzağı’
25 Ocak 2013 - 11:29 www.finansgundem.com

Kabinenin en kritik bakanlıklarından dördünde dün açıklanan değişiklikler sosyal medyada bir anda günün konusu oldu



Kabinenin en kritik bakanlıklarından dördünde dün açıklanan değişiklikler sosyal medyada bir anda günün konusu oldu. Değişikliklerle ilgili yorumlar bir anda özellikle Twitter’da hızla yayılırken, yeni bakanların isimlerini kullanarak açılan sahte hesaplar da hem medyayı ve vatandaşları hem de siyasetçileri yanılttı.
Özellikle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı adına açılan @MEBNabiAvci kullanıcı isimli hesap, Avcı'nın daha önce çekilmiş bir fotoğrafı eşliğinde yazdığı, “Sabah tarhana alıyordum pazardan akşamına bakan oldum. Türkiye'miz fırsatlar ülkesi, umutsuz olmayın” gibi esprili tweet’leriyle günün konusu oldu.
Medyada bazı kanallarda bu hesabın tweet’leri üzerinden haber yapılırken, Ak Parti MKYK Üyesi Edibe Sözen, AK Parti İstanbulMilletvekili ve Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş gibi isimler bile hesaba tebrik mesajları attı. Vatandaşlar ise yeni bakan Avcı'dan taleplerini yine bu kanalla dile getirdi.
Ancak işin asıl ilginç yanı, hesabın sahte olduğunun bilgi kısmında açık açık ifade ediliyor olması. Kullanıcının sayfasında, “Fake Milli Eğitim Bakanı, Eskişehir MV, Enformatik Cehalet yazarı, Bu hesap sahte bir hesaptır. Nabi Avcı tarafından açılmamış ve kullanılmamaktadır” yazıyor.
Şimdiden 40 tweet’le 6 bin takipçiyi aşan @MEBNabiAvci hesabını yöneten kişi ise son olarak “birkaç gün sonra” hesabı kapatacağını yazdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)